nelamuriri cer parerea unui medic psihiatru

Sanatatea mentala

Postata de george9090 cu 7 ani in urma.

Buna ziua!
Am 3 probleme de care nu sunt sigur daca intradevar sunt sau nu indradevar reale.
Prima problema este legata de imaginatie.Daca este sau nu este normal ca spre ex daca ma gandesc la cineva sa imi si imi inchipui persoana.Tin sa mentionez ca mi se pare alarmat deoarce mi se intampla prea des din punctul meu de vedere,chiar si la un mic impuls daca imi amintesc de cineva sau ceva ascociez cu imaginea respectivei pers.Dar mai patesc si cand sunt partial atent chiar intr-o conversatie sa imi fuga mintea la cate o pers si o sa imaginez.
A doua problema este tot o nelamuire de o buna perioada de timp am inceput sa numai am ganduri deloc si o detasare fata de mediu.Mentionesz nu dezinteresat,melancolic sau simtome tipice depresiei.
Iar a treia problema cu toate ca este in contradictie cu problema numaru 2 cand am spus ca sunt detasat totusi cred ca sunt atasat dependent de o persoana foarte mult incat cand nu suntem impreuna imi fac griji de nu a patii ceva iar in cel mai rau gand ca in caz ca ar murii si viata mea s-ar termina.
Va multumesc frumos,astept un rasp din partea unui medic psihiatru

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

Psihoterapeut Gabriel Pîrvan

acum 7 ani

Buna ziua,

George9090, din descrierea ta se pare că prezinţi unele manifestări specifice anxietăţii .
Oamenii anxioşi obişnuiesc să se îngrijoreze frecvent cu privire la multe aspecte ale vieţii (familie, bani, sănătate etc) . Aceştia se simt agitaţi şi nerăbdători, catastrofează, sunt atenţi la potenţiale pericole (“dacă o să se întâmple …dacă o să facă…dacă rămân fără”), se simt obosiţi mai des, nu se pot relaxa suficient, au probleme de concentrare asupra sarcinilor pe care le au de ndeplinit etc.
Pentru abordarea problemelor de anxietate o eficienţă sporită o reprezintă psihoterapia cognitiv-comportamentală
Concret, psihoterapia te ajută:
- să intelegi cauzele şi mecanismele prin care se întreţin manfestările anxioase. De obicei, stilul de gândire, convingerile despre noi înşine, convingerile despre lume şi viaţă sunt cele care generează tulburările de anxietate;
- să înveţi şi să exersezi tehnici şi metode de autocontrol mental şi emoţional, care iti vor permite să ai un mai bun control asupra gândirii, antrenand-o să devină mai obiectivă, precum şi stări de relaxare, de detensionare şi calm;
- să fii mai energic, mai performant cu încredre mai mare în forţele proprii şi, mai ales, să afli cum să prevenii apariţia problemelor de anxietate.
Psihoterapia cognitiv-comportamentală se poate realiza foarte bine în cabinet, dar, la fel de practic și eficient, sedinţele se pot ţine şi online, pe Skype!
Despre eficienţa psihoterapiei cognitiv-comportamentale în tratarea anxietăţii, poţi citi accesand link-uri din site-ul Psihoutil:
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/
http://www.psihoutil.ro/bine-ati-venit/psihoterapia-online/
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/anxietate/

Toate cele bune!

Psihoterapeut Gabriel Pirvan
Telefon: 0764.443.184
E-mail: [email protected]
Website: www.psihoutil.ro

Raspunde
 
1
 
Advertisement
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Sanatatea mentala: ce e normal si ce e anormal Influenta nutritiei asupra sanatatii mentale Sanatatea mentala si pandemia Stigmatizarea in boala mentala - cum poate fi depasita? Anxietatea si senzatia de ceata mentala. Exista vreo legatura?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×