Ce pot face sunt nefericită în căsnicie?

Psihologia cuplului

Postata de Utilizator11708974486 cu 2 luni in urma.

Doresc sfaturi pentru a putea înainta în viață soțul meu este foarte rece cu mine în toate privințele nu mai are atracție pentru mine nu știu ce să mai încerc are o problema dar la medic nu vrea și atunci mă gătește pe mine vinovată nu vreau să îmi destrămarea familie ma luat cu un copil îl crește de la 2 ani nu înțeleg ce să fac să fie bine.

Adauga raspuns

Raspunsuri (3)

SfatulMedicului

acum 2 luni

Buna ziua,

Frustrarea si tristetea pe care le simtiti sunt normale cand aveti sentimentul ca partenerul dumneavoastra de viata nu va mai apreciaza sau nu va mai intelege.

Primul pas este sa incercati sa comunicati deschis despre problemele voastre. Acest lucru s-ar putea sa fie dificil, dar este primul pas in a va face pe amandoi sa intelegeti sentimentele, temerile si frustrarile celuilalt.

Rememorati timpul petrecut impreuna. A face acest lucru, nu numai ca va va oferi ocazia de a va bucura de compania reciproca, ci ii va aduce aminte sotului de motivele pentru care v-a indragit initial.

Daca discutiile personale nu functioneaza, sfatul unui consilier marital sau terapeut poate fi de ajutor. Consultantii au experienta in a asculta oamenii si in a-i ajuta sa rezolve conflictele.

Incercati si psihoterapia. Cu ajutorul unui psihoterapist, atat dumneavoastra cat si sotul dumneavoastra veti putea explora anumite probleme emotionale care ar putea contribui la distanta dintre dumneavoastra.

Daca sotul refuza sa mearga la medic, poate ar fi util sa incercati una dintre urmatoarele abordari. Puteti sugera sa mergeti la un control medical de rutina impreuna. Daca refuza, ii puteti spune ca sunteti ingrijorata si ca preferati sa stiti ca este in regula decat sa stati si sa va ingrijorati.

Este important sa retineti ca meritati respect si iubire in relatia pe care o aveti. Nu va simtiti vinovata si nu va lasati prada manip**arii sau abuzului emotional.

Alegeti un medic specialist potrivit pentru dumneavoastra: https://www.clickmed.ro/medic/psihiatrie

Articole recomandate:
sfatulmedicului.ro/Psihologia-cuplului/criza-in-relatia-de-cuplu_5404
sfatulmedicului.ro/Psihologia-cuplului/cele-5-stadii-ale-relatiei-de-cuplu-in-ce-etapa-va-aflatii_17929
sfatulmedicului.ro/Psihologia-cuplului/ce-legatura-exista-intre-sex-si-o-casnicie-fericita_15149


Raspunde
 
0
 
Advertisement
Utilizator11708974486

acum 2 luni

Vă mulțumesc frumos pentru răspuns!

Raspunde
 
0
 
Clinica Hope

acum 2 luni

Îmi pare rău că treci prin această situație dificilă. Comunicarea deschisă și sinceră este esențială în relația de cuplu. Încercați să vă exprimați sentimentele și preocupările unul față de celălalt într-un mod non-confruntativ și empatic. Încurajați-l să vorbească despre orice ar putea simți și încercați să înțelegeți punctul său de vedere.

De asemenea, acordați atenție nevoilor și dorințelor personale și îngrijiți-vă de bunăstarea voastră mintală și emoțională în timp ce căutați soluții pentru a îmbunătăți relația voastră. Terapia de cuplu poate fi o opțiune valoroasă pentru a explora și aborda problemele din relația voastră. Un terapeut specializat în terapie de cuplu vă poate ajuta să comunicați mai eficient, să înțelegeți mai bine nevoile și dorințele celuilalt și să găsiți modalități constructive de a rezolva conflictele și de a vă reconecta emoțional. În cadrul ședințelor de terapie, veți avea un spațiu sigur și neutrul în care să explorați dinamica relației și să lucrați împreună pentru a găsi soluții și îmbunătățiri. Terapeutul vă poate oferi, de asemenea, instrumente și tehnici practice pentru a vă gestiona mai bine comunicarea și pentru a construi o legătură mai puternică și mai sănătoasă între voi doi.

Însă, în cazul unei decizii de separare sau divorț, terapia post-divorț poate fi benefică pentru toate părțile implicate, inclusiv pentru părinte și copil. Terapia poate oferi sprijin emoțional și practic în gestionarea tranziției și a ajustării la schimbările care intervin în urma divorțului. Pentru părinte, terapia poate fi utilă în gestionarea sentimentelor de pierdere, tristețe și confuzie, precum și în dezvoltarea de strategii pentru a face față provocărilor practice și emoționale ale divorțului. Pentru copil, terapia poate oferi un mediu sigur și neutru în care să-și exprime sentimentele și îngrijorările legate de divorț și să primească sprijin în adaptarea la noile circumstanțe. Terapia post-divorț poate ajuta la reconstruirea încrederii și a stabilității pentru toate părțile implicate, facilitând un proces de vindecare și ajustare mai sănătos în urma divorțului.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Efecte psihologice pe termen scurt si lung ale infidelitatii Informatii de baza legate de problemele sexuale Nevroza conjugala Psihoterapia in ejacularea precoce si disfunctiile erectile Cum distrug problemele sexuale o relatie!

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×