Efecte post histerectomie subtotala?

Histerectomie

Postata de Adriana Flory cu 10 luni in urma.

Histerectomie subtotala ( a rămas colul uterin și ovarele)
Am avut o sarcina cu placenta joasă ( praevia) la 35 de săptămâni am ajuns de urgenta la spital cu hemoragie mare , a doua zi m-au băgat de urgență în operație de cezariană și mi-a scos uterul( explicația lor fiind că sângeram între uter și placentă, celălalt medic mi-a spus că era placenta lipita de uter, deci nu știu ce să cred....) Având 30 de ani voiam să știu ce riscuri sunt pe viitor fără uter( timp de o săptămână cât am fost internată mi s-a spus că nu o sa mai am menstruație,in ziua externări mi s-a spus că o să am mici sângerări deci nu știu la ce să mă aștept) , încă nu am ajuns la controlul ginecologic pt că au trecut 3 săptămâni de când am fost operată și am nevoie de mai multe păreri.
O zi frumoasă

Adauga raspuns

Raspunsuri (2)

acum 10 luni

Buna ziua,

Dupa o histerectomie subtotala, unde colul uterin si ovarele au fost pastrate, exista cateva aspecte pe care ar trebui sa le luati in considerare si sa le discutati cu medicul la controlul ginecologic.

Menstruatie: Dupa o histerectomie subtotala, este posibil ca menstruatia sa inceteze sau sa devina neregulata. Acest lucru se datoreaza absentei uterului, care este organul responsabil de sangerarea menstruala. Cu toate acestea, in cazul dumneavoastra, daca colul uterin a fost pastrat, este posibil sa observati mici sangerari sau scurgeri, asa cum ati mentionat.

Functia hormonala: Deoarece ovarele au fost pastrate, acestea ar trebui sa continue sa produca hormoni, cum ar fi estrogenul si progesteronul. Acest lucru inseamna ca nu veti intra in menopauza imediat dupa histerectomie, deoarece ovarele vor continua sa functioneze. Cu toate acestea, in timp, functia ovariana poate scadea natural si poate aparea o menopauza mai devreme decat in mod normal. Discutati cu medicul despre orice simptome legate de schimbarile hormonale si despre optiunile disponibile pentru mentinerea echilibrului hormonal, daca este necesar.

Evaluare regulata: Este important sa efectuati controale regulate la medicul ginecolog pentru a monitoriza starea dumneavoastra de sanatate si pentru a depista orice complicatii sau probleme potentiale. Medicul va putea oferi informatii si recomandari specifice in functie de situatia dumneavoastra individuala.

In plus, este recomandat sa discutati cu medicul despre intrebarile si preocuparile dumneavoastra specifice si sa obtineti sfaturi personalizate in functie de istoricul medical si circumstantele individuale.

Va recomandam sa va programati la un medic ginecolog: https://www.clickmed.ro/medic/ginecologie

Articol recomandat:
sfatulmedicului.ro/Uterul-si-probleme-lui/histerectomia_1060
sfatulmedicului.ro/Boli-genitale-feminine/efectele-histerectomiei_14838

Va dorim multa sanatate!

Raspunde
 
1
 
Advertisement
Adriana Flory

acum 10 luni

Vă mulțumesc frumos pentru răspuns! Săptămâna viitoare am programare la medicul ginecolog! Multă sănătate

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Histerectomia Impactul emotional al histerectomiei Efectele histerectomiei Poti face cancer dupa histerectomie? Pregatirea pentru interventia chirurgicala

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×