Igiena dentara - Intrebari frecvente referitoare la respiratia urat mirositoare (halena fetida bucala)

Chirurgie orodentara

Postata de comentarii utilizatori cu 16 ani in urma.

Am 24 de ani si din pacate si eu ma confrunt cu aceasta problema neplacuta.As dori sa stiu daca se poate face ceva ptr a deveni o persoana normala. Oare exista vreun tratament care sa distruga aceasta bacterie?Care ar fi acel tratament.Am solicitat la stomatolog sa mi se faca detartraj si periaj oare ajuta la ceva ?Ce trebuie sa ceri stomatologului sa iti faca ptr a scapa de aceasta problema destul de neplacuta?

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 4 luni

Buna ziua,

Respiratia urat mirositoare, mai cunoscuta sub numele de halena, este o problema comuna si neplacuta. Acesta are mai multe cauze posibile, inclusiv consumul anumitor alimente, fumatul, problema de sanatate orala sau alte probleme de sanatate.

In primul rand, iti recomandam sa urmezi o buna igiena dentara. Aceasta include periajul dintilor dupa fiecare masa, folosirea atei dentare cel putin o data pe zi si folosirea apei de gura. Este foarte important sa iti pastrezi limba curata, deoarece bacteriile se pot acumula pe suprafata acesteia si pot provoca un miros neplacut.

Detartrajul si periajul regulat pot ajuta la ameliorarea halenei. Aceste procese elimina placa bacteriana si tartrul de pe dinti, ceea ce poate reduce numarul de bacterii din gura ta.

Daca ai incercat aceste masuri si inca te confrunti cu halena, ar trebui sa discuti cu medicul tau stomatolog. Ei te pot ajuta sa identifici o eventuala problema de sanatate orala care ar putea fi cauza. Nu exista un tratament universal care sa distruga toate bacteriile din gura, fiecare caz fiind particular.

Daca stomatologul tau nu poate identifica cauza halenei, este posibil sa fie nevoie sa consulti un alt specialist medical.

Unele cauze ale halenei includ probleme de sanatate precum refluxul gastroesofagian, diabetul, sinuzita, infectia sinusurilor, probleme hepatic sau renale, deci ar putea fi utila consultarea unui medic internist sau gastroenterolog, in functie de simptomele tale.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie, https://www.clickmed.ro/medic/medicina-interna

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/halena-sau-halitoza_10521
sfatulmedicului.ro/Boli-intestinale/durerile-de-stomac-cauze-si-afectiuni-posibile_7855

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Ovarectomia (chirurgia indepartarii ovarelor) Cum alegem un chirurg plastician bun Chirurgul plastician despre vedete si operatii estetice Esti un bun candidat pentru chirurgia plastica? Interventia chirurgicala pentru tratarea incontinentei urinare

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua