Trei cauze ale infectiilor recurente

Publicat: 19 Aprilie 2012 | Actualizat: 09 Noiembrie 2018
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Infectiile urinare, candidozele, herpesul si micozele de la nivelul pielii sunt printre cele mai frecvente infectii recurente. De vina pentru aparitia lor frecventa, la aceeasi persoana, nu este intotdeauna sensibilitatea genetica a individului, ci unele greseli in stilul de viata.

O alimentatie corecta, respectarea unor reguli de igiena care sa limiteze riscul reaparitiei infectiilor, tratarea altor afectiuni conexe care ne slabesc organismul si sustinerea organismului cu suplimente alimentare naturale, ne ajuta sa prevenim recurenta bolilor.

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Cele trei cauze ale infectiilor recurente

1. Abuzul de antibiotice

Pentru a face fata atacului agentilor patogeni si celorlalti agresori, organismul si-a perfectionat sistemul lui natural de aparare, sistemul imunitar. Pielea, saliva, lacrimile si microflora intestinala, toate fac parte din sistemul nostru imunitar, insa centrul apararii organismului se concentreaza la nivelul sistemului digestiv.

Aici se afla circa 100 de miliarde de bacterii „bune" care constituie flora intestinala. Iar mentinerea echilibrului la acest nivel este fundamentul unui sistem imunitar rezistent, deoarece impiedica dezvoltarea bacteriilor nocive.

Totusi, rezistenta sistemului nostru de aparare poate fi slabita de unii factori de mediu sau care tin de stilul nostru de viata.

De exemplu, tratamentul indelungat cu antibiotice distruge microflora intestinala si slabeste sistemul imunitar.

Mai mult, poate conduce la rezistenta la antibiotice. In aceasta situatie, bolile pot deveni netratabile fiindca medicamentele existente nu sunt suficient de puternice pentru a controla bacteriile care dobandesc rezistenta. Prin urmare, boala reapare in forme mult mai agresive si mai greu de controlat.

2. O boala cronica

Afectiunile cronice, in mod special cele severe precum cancerul slabesc semnificativ apararea naturala a organismului. Acelasi lucru se intampla si cu persoanele alergice si in cazul celor cu afectiuni autoimune.

De aceea, persoanele afectate se confrunta cu multiple complicatii ale infectiilor. Pentru a evita aceste probleme este necesara sustinerea imunitara cu suplimente alimentare si controlul afectiunilor cronice.

3. Alimentatia incorecta

Deficitele de vitamine, mai ales cand este vorba despre vitaminele A, C si E, dar si de minerale precum cele de magneziu, seleniu, fier, zinc, conduc la slabirea sistemului imunitar.

De aceea, specialistii recomanda ca persoanele care nu pot asimila toate aceste substante nutritive din alimentatie (in special din consumul de fructe si de legume proaspete) sa urmeze periodic cure cu suplimente alimentare nutritionale naturale.


Email

Energie in fiecare zitEnergie in fiecare zit

5 manageri de top din Romania iesiti din tipare5 manageri de top din Romania iesiti din tipare

Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?

13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei

Citeste si despre:

Cele mai frecvente cauze ale sinuzitei

20 de cauze ale durerilor pelvine

Stafilococul auriu si alte infectii stafilococice

Infectia tractului urinar la tineri si adulti

Stresat? Iata ce trebuie sa stii despre stres si cum il poti combate in mod natural!

Este eficienta stimularea sistemului imunitar?

Cum ingrijim corect tenul gras cu tendinta acneica?

SIDA - Infectia cu Virusul Imunodeficientei Umane (HIV)

Limfocitopenia – cauze, simptome, tratament

Infectiile urinare recurente, o problema careia ii putem pune capat

Infectii urinare frecvente? Afla cauzele si cum le poti evita

Infectia tractului urinar: o problema arzatoare