Stranutul poate fi declansat de o fantezie sexuala - studiu

Publicat: 22 Decembrie 2008

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Stranutul poate fi declansat de o fantezie sexuala, potrivit unui studiu efectuat de un medic de la spitalul John Radcliffe din Oxford,informeaza cotidianul britanic The Independent.

Dr. Mahmood Bhutta a realizat studiul dupa ce a intalnit un pacient care stranuta incontrolabil, de fiecare data cand avea o fantezie sexuala. „Mi s-a a parut neobisnuit si am cautat in literatura de specialitate date referitoare la acest subiect. De asemenea, am verificat pe Google si am descoperit ca o cautare cautare dupa termenii 'sex', 'stranut' si 'incontrolabil' da uimitor de multe rezultate, ceea ce ne-a dat de inteles ca aceste cazuri sunt mult mai frecvente decat am crezut”, a explicat Bhutta.

Stranutul este declansat, de obicei, de iritatia nazala, care provoaca un reflex de eliminare a aerului cu viteze ce pot ajunge la 180 de kilometri pe ora. Aceeasi reactie poate fi provocata si de pensarea sprancenelor, care stimuleaza nervul trigeminal ce produce anumite senzatii asupra fetei. Stranutatul poate aparea si din alte cauze, mai putin cunoscute, precum reflexul fotic - stranut provocat de lumina soarelui. Mai rare sunt cazurile in care persoanele din aceeasi familie stranuta dupa ce mananca.

Dr. Bhutta este de parere ca stranutul provocat de gandurile cu conotatie sexuala se transmite, de asemenea, in familie si ca acest reflex este rezultatul intersectarii semnalelor din sistemul nervos.

Sursa NewsIn


Email

Senzatie de picioare grele? Senzatie de picioare grele?

In care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartamentIn care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartament

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

Cum ne vorbeste subconstientul?Cum ne vorbeste subconstientul?

Citeste si despre:

Afecteaza alcoolul viata sexuala?

Menopauza si sexualitatea

Imbunatatirea vietii sexuale: alimente recomandate si interzise

Disfunctiile sexuale la femei (disfunctii ale libidoului, ale excitarii si orgasmului, dureri la contact sexual)

Durerea ce apare in timpul contactului sexual (dispareunia)

Ce trebuie sa stii despre ulcerul venos si care sunt pasii de urmat in ingrijirea acestuia

Tamaia suprima inflamatia la nivelul articulatiilor

Telemedicina a devenit oficiala si in Romania! Ce servicii medicale video pot fi acordate de la distanta

10 factori declansatori ai eczemei pe care sa ii evitati

Sangerarea in timpul sarcinii

Rinita medicamentoasa

Ce se intampla la nivelul corpului si al creierului in timpul unui orgasm

Depresia de iarna si nutritia adecvata ameliorarii acesteia