9 afectiuni care pot influenta negativ viata sexuala

Publicat: 09 Martie 2017 | Actualizat: 28 Martie 2018
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Anumite afectiuni pot avea un impact foarte mare asupra vietii sexuale. Depresia, diabetul, dar si oboseala pot influenta negativ raporturile intime, antrenand impotenta sau absenta orgasmului. Unul dintre cele mai importante efecte il reprezinta diminuarea libidoului.

Sexualitatea depinde de sisteme importante ale organismului, precum cel nervos, cel periferic, sistemul hormonal si cel vascular. O serie de tulburari ale acestor sisteme pot influenta activitatea organelor genitale si, implicit, viata sexuala.

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Bolile care genereaza disfunctii sexuale

Diabetul zaharat. Nivelul ridicat al glucozei din sange provoaca oboseala fizica, astfel ca pacientul se va simti epuizat si incapabil de raporturi sexuale. Diabetul, dupa mai multi ani de evolutie, determina tulburari de erectie si de ejaculare. In cazul femeilor, sunt afectati nervii de la nivelul organelor genitale, problema care poate duce chiar la pierderea senzatiei si placerii erotice.

Insuficienta renala cronica. Aceasta afectiune antreneaza o scadere a dorintei sexuale si o impotenta la pacientii care necesita dializa, ai caror rinichi practic nu mai functioneaza.

Infectia vaginala. Cele mai multe dintre infectiile vaginale sunt cauzate de ciuperca Candida albicans. In cazul femeilor care sufera de diabet, nivelul crescut de glucoza din sange determina dezvoltarea acestei ciuperci. Vaginita poate crea disconfort sau durere in timpul actului sexual.

Prostatita. Este o inflamatie a prostatei, iar barbatii care sufera de prostatita cu greu pot sustine un act sexual, din cauza durerilor puternice resimtite in timpul erectiei si ejacularii.

Hipotiroidia. In cazul productiei prea mici de hormoni tiroidieni, functiile organismului incetinesc, inclusiv cea sexuala. Consumarea unui act sexual va implica durere, cauza fiind lubrifierea insuficienta a vaginului.

Tulburarile cardiace. Problemele de inima duc, pe de o parte, la o stare generala de oboseala, pe de alta, la o autoinhibare a dorintei sexuale, din teama unor eventuale complicatii care ar putea aparea. In plus, tulburarile cardiace declanseaza de cele mai multe ori disfunctii erectile, cu un impact major asupra vietii intime a suferinzilor.

Oboseala. Aceasta afectiune perturba desfasurarea ritmului normal al vietii, mai ales spre finalul zilei, cand rezervele de energie sunt deja epuizate. Oboseala prelungita scade intensitatea dorintei sexuale, deci poate influenta negativ viata sexuala pe termen lung.

Depresia. Tulburarile de dispozitie pot influenta sexualitatea. Practic, pacientul este anxios, apatic, este descurajat in orice tentativa de contact sexual. In plus, epuizarea caracteristica depresiei se reflecta si in dorinta sexuala diminuata sau chiar inexistenta! Inclusiv tratamentul acestei tulburari genereaza efecte negative asupra dorintei sexuale.

Dependenta de droguri. Heroina si opiul sunt droguri care provoaca prabusirea dorintei sexuale. Cocaina, ecstasy si hasisul, in schimb, produc o exacerbare temporara a simturilor, urmata de o perioada de apatie. Alcoolismul are si el ca efect diminuarea potentei pana la impotenta. Tutunul, consumat in cantitati mari, poate avea ca efect diminuarea apetitului sexual.


Email

Mentine elasticitatatea, hidratarea si tonicitatea pieliiMentine elasticitatatea, hidratarea si tonicitatea pielii

Lucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumatLucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumat

Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

8 motive pentru care oboseala afecteaza viata sexuala

Alimentatia sanatoasa, sportul si relaxarea imbunatatesc viata sexuala!

8 medicamente si plante care va pot afecta viata sexuala

Cum sa va salvati viata sexuala cand suferiti de depresie

Ce trebuie sa stii despre ulcerul venos si care sunt pasii de urmat in ingrijirea acestuia

Zincul - aliatul tau in lupta cu raceala si gripa

Imunitatea innascuta versus imunitatea dobandita

Metode pentru imbunatatirea relatiilor sexuale - alimentatie sanatoasa, exercitii fizice, relaxare si somn suficient

Influenteaza alimentatia activitatea sexuala?

Semne si simptome ale afectiunilor vaginale

7 boli care vorbesc despre caracterul oamenilor!

Importanta vietii sexuale