Exercitii simple si rapide pentru un corp suplu

Publicat: 20 Septembrie 2011 | Actualizat: 20 Septembrie 2011
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Pe fondul unui stil de viata tot mai alert si mai solicitant, ideile eficiente, practice si rapide pentru tonifierea siluetei sunt mai mult decat binevenite. Instructorul de fitness de la Hollywood, Burr Leonard, a elaborat un set de exercitii inedite pentru un corp suplu, care nu solicita decat 15 minute de efort sustinut.

Este vorba despre metoda Bar, un amestec de miscari specifice baletului si exercitii Pilates, antrenament care a facut minuni in cazul celebritatilor Ricki Lake si Kelly Osbourne.

Cu ajutorul unei balustrade sau al unui scaun robust, efectuarea acestor exercitii garanteaza reducerea de pana la 7 centimetri a taliei si a soldurilor in decursului unei singure luni.

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Exercitii simple si rapide pentru un corp suplu

Brate si bust

Cu fata in jos, executantul trebuie sa se sprijine in maini si in genunchi si sa puna in aplicare miscari fidele celor efectuate in cadrul flotarilor. Burr Leonard recomanda un set de cate 20 de repetari.Solduri

O mana se plaseaza pe balustrada sau pe spatarul scaunului, iar cealalta serveste drept echilibru sprijinindu-se de soldul opus. Stand pe varfuri, genunchii se indoaie astfel incat trupul sa coboare cu o treime in jos, apoi sa se ridice in pozitia initiala.

Leonard recomanda 40 de repetari mentinerea spatelui intr-o pozitie verticala perfecta, cu muschii fesieri relaxati.Talie


Cu genunchii indoiti la 90 de grade si piciorul stang orientat in lateral, se executa 20 de repetari inainte si inapoi in timp ce trunchiul sta usor aplecat inainte. Dupa efectuarea seriei, exercitiul trebuie sa fie executat si cu celalalt picior, in acelasi stil.Abdomen

Stand pe spate, executantul ridica piciorul drept si il indoaie, mentinand trunchiul usor inclinat in fata. Cu piciorul stang perfect intins si deprins de podea, se efectueaza 30 de ridicari, atingand cu ambele palme genunchiul flexat.

Pentru rezultate mai rapide, abdomenul trebuie sa fie perfect incordat, impreuna cu muschii fesieri.


Facilitati de tratament

Medici

kinetoterapeut Cristea Simona
Recuperare, medicina fizica si balneologie - Evomed
Bucuresti, 0740077337

Servicii si oferte medicale

Email
Medici
recomandati
Servicii
specializate

Cum ne protejam de alergia la ambrozie?Cum ne protejam de alergia la ambrozie?

Citeste si despre:

Metodologia de organizare si desfasurare si a Calendarului admiterii in invatamantul liceal si profesional de stat pentru anul scolar 2009-2010

Iulie – septembrie, sezonul alergiei la Ambrozie. Cum ne protejam?

Cum putem recunoaste corect stadiul unei escare?

Protectia cailor urinare prin gemoterapie

7 moduri sa scapati definitiv de kilogramele in plus

Dureri de spate, insomnii, probleme cu greutatea...si daca acestea sunt cauzate de abdomen?