Salata de ton cu legume
Actualizat: 07 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Salata de ton cu legume poate fi consumata in siguranta de persoanele care sufera de diabet de tip II (sau de boala celiaca), intrucat nu influenteaza major nivelul glicemiei in sange. Ardeiul gras si morcovul furnizeaza cantitati importante de betacaroten si vitamina C. Serviti preparatul pe un pat de spanac proaspat, pentru un aport suplimentar de luteina.
Ingrediente
- 1 cutie de ton in suc propriu
- 1 morcov mediu, curatat si taiat cubulete cat mai mici
- 1 jumatate de tulpina de telina, taiata marunt
- 1 jumatate de ardei gras rosu, taiat cubulete
- 1 jumatate de ardei gras galben, taiat cubulete
- 1 jumatate de ceapa verde maruntita
- 1 lingura de maioneza cu continut redus de grasime
- 1 jumatate de lingurita de zeama de lamaie
- 5-6 frunze de spanac
- 4 felii de rosii proaspete
Mod de preparare
- Scurgeti sucul din conserva de ton si puneti carnea intr-un bol mediu.
- Adaugati morcovul, telina, cubuletele de ardei gras, ceapa verde, maioneza si zeama de lamaie.
- Amestecati bine ingredientele cu o spatula, astfel incat sa obtineti o compozitie omogena (legumele si carnea sa fie bine incorporate in maioneza si sucul de lamaie).
- Asezati frunzele de spanac pe farfurie si turnati in centru salata.
- Ornati preparatul cu feliile de rosie proaspata.