Consumul de broccoli si varza scade riscul de cancer pulmonar - studiu

Publicat: 20 Noiembrie 2008

Consumul de broccoli si varza poate reduce cu pana la 55% riscul aparitiei cancerului pulmonar la fumatori sau fosti fumatori, in functie de cantitatea consumata si de numarul de tigari fumate pe zi, potrivit unui studiu citat de AFP.

"Broccoli nu este un medicament, insa ii poate ajuta pe fumatorii care, pe langa faptul ca nu reusesc sa renunte la acest obicei, nu fac nimic ca sa diminueze riscul imbolnavirii de cancer pulmonar", a precizat coordonatorul studiului, dr. Li Tang, de la Institutul de Cancer Roswell Park din Buffalo, New York.

Potrivit studiului, consumul de broccoli reduce aparitia tumorilor canceroase specifice cancerului pulmonar.

Sursa NewsIn


Email

Vitoral D+K2 spray oral destinat administrarii orale, absorbtie eficienta la acest nivel!Vitoral D+K2 spray oral destinat administrarii orale, absorbtie eficienta la acest nivel!

Citeste si despre:

28 de alimente supernutritive

Ce trebuie sa stii despre toxiinfectia alimentara

Ai infectii urinare recurente? Afla care sunt solutiile naturale pentru tratament si preventie

Diareea estivala la copii – cauze si tratament

Alimentatia sanatoasa