Proprietatile si beneficiile galbenelelor

Publicat: 22 Iunie 2017 | Actualizat: 10 Iulie 2017
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Galbenelele, originare din zona mediteraneana sunt recunoscute datorita beneficiilor pentru sanatate in Europa, inca din Evul Mediu.

Acestea au in compozitie vitamina C, uleiuri eterice, rasini, mucilagii, carotenoizi, avand o actiune antiinflamatorie, decongestiva, antiseptica, antimicrobiana, cicatrizanta.

Florile de galbenele ajuta la regenerarea tesuturilor si la vindecarea ranilor, regland functia biliara, contribuind inclusiv la reglarea menstruatiilor.

Sunt utilizate cu efect benefic in caz de: ulceratii, eczeme, gastrite, ulcer gastric, inflamatii ale colonului, boli hepato-biliare, dismenoree, micoze, vaginite si infectii urinare.

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Proprietatile ceaiului de galbenele si beneficiile uzului intern

• Amelioreaza infectiile cavitatii bucale si ale gatului.

• Ajuta la prevenirea crampelor din timpul menstruatiilor. Mai mult, poate regla ciclul menstrual prin faptul ca imbunatateste circulatia sangelui.

• Este un bun adjuvant in bolile hepatice.

• Previne constipatia.

• Avand proprietati antiinflamatorii si antispasmice este de ajutor in caz de vanatai, rani, eczeme.

• Contribuie ca tratament complementar in cazul arsurilor.

• Are proprietati antiinflamatorii, tratand ciuperca unghiei.

• Ajuta la stimularea sistemului imunitar deoarece galbenelele sunt bogate in vitamina A si uleiuri esentiale. De aceea, este indicat in caz de raceala sau in cazul durerilor de gat.

• Are efect antiinflamator asupra colecistului, normalizand secretia de bila. In plus, stimuleaza digestia.

• Este astringent si antiinflamator, de aceea este indicat si in cazul arsurilor de stomac sau a refluxului gastroesofagian.

• Detoxifierea ficatului. Unul dintre cele mai indicate ceaiuri pentru detoxifierea ficatului este ceaiul de galbenele.

• Mentine silueta ferma, dar poate contribui si la arderea grasimilor, de aceea este des folosit de catre femei in curele de slabire.

• Galbenelele sunt foarte bune si pentru efectul lor sedativ, antiinflamator gastro-intestinal si cicatrizant.

Ceaiul din flori de galbenele combinate cu musetel, sunatoare, menta sau patlagina face minuni in tratarea ulcerului gastric si duodenal.

Beneficiile ceaiului folosit pentru uz extern

Ceaiul de galbenele este utilizat si in uz extern, iar efectele sale sunt miraculoase. Astfel, acesta este intrebuintat pentru tratarea sau ameliorarea arsurilor, a acneei, a bolilor de piele, micozelor sau chiar in caz de degeraturi.

• In cazul tenului afectat de acnee sau de iritatii, acest ceai este un adevarat leac deoarece le estompeaza.

In plus, mentine tenul frumos si sanatos, deoarece galbenelele cresc productia de colagen in organism. Mai mult, uleiul de galbenele contribuie la estomparea pungilor de sub ochi.

• Ceaiul de galbenele poate fi folosit si ca nuantator, parul clatit cu acest ceai capatand nuante naturale aurii.

• Este si un bun remediu natural pentru tratarea iritatiilor oculare cauzate de alergii, apa de piscina, uscaciune, praf, vant, oboseala sau conjunctivita virala.


Email

Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19 Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

Asigura functionarea normala a vaselor de sange cu rol antioxidantAsigura functionarea normala a vaselor de sange cu rol antioxidant

Citeste si despre:

Galbenelele: beneficii oferite pielii

Anghinarea – beneficii si contraindicatii

Echinaceea: 10 beneficii pentru sanatate

Aspergillus fumigatus si Aspergillus niger – agentii patogeni care se regasesc peste tot si care pot duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

Impactul stresului asupra bolilor neurodegenerative

Bacterii prietenoase pentru burtici linistite!

Beneficiile si efectele adverse ale echinaceei

Alergiile de primavara

Puterea fructelor redata prin suplimentele cu salvestroli