Metode eficiente pentru indepartarea hemoroizilor externi

Publicat: 04 Iulie 2012 | Actualizat: 21 Ianuarie 2013
Autor: SfatulMedicului

GeneralitatiPersoanele care sufera de hemoroizi externi probabil ca incearca diverse remedii pentru tratarea acestora. Exista numeroase alternative disponibile care includ remedii simple, ce pot fi incercate la domiciliu, pana la proceduri chirurgicale minim invazive.


Cele mai multe dintre cazurile de hemoroizi externi pot fi tratate cu ajutorul schimbarilor dietetice, tratamentelor locale, tratamentelor non-chirurgicale si bailor de sezut. Desi, in cazurile in care prolapsul este mai accentuat, pot fi necesare interventiile chirurgicale.

Optiuni chirurgicale


Hemoroidectomia - In cazul acestei tehnici este eliminat intreg hemoroidul. Acest tip de chirurgie este una dintre modalitatile cele mai eficiente si complete de indepartare a hemoroizilor, dar implica un risc maxim de aparitie a complicatiilor.


Hemoroidopexia
capsata sau hemoroidectomia capsata - Tehnica utilizeaza un dispozitiv circular pentru capsat, in vederea eliminarii tesutului hemoroidal. Tesutul in exces este eliminat, in timp ce restul tesutului este capsat. Aceasta operatie implica dureri minore comparativ cu hemoroidectomia. Capsarea este, totusi, asociata cu un risc mai mare de recurenta.

Chirurgia laser - Este utilizata pentru indepartarea completa a hemoroizilor externi. Interventia chirurgicala implica durere si disconfort redus, medicamente mai putine si vindecare rapida.

Proceduri minim invazive


1. Ligatura cu banda de cauciuc - Hemoroizii externi sunt legati la baza acestora pentru a se intrerupe alimentarea cu sange a tesuturilor. In cele din urma, tesuturile hemoroidale se vor usca si vor cadea.


2. Scleroterapia - Procedura implica utilizarea unui produs chimic, care va fi injectat pentru obstructionarea fluxului de sange la tesutul hemoroidal. Este indicata pentru tratarea hemorizilor de mici dimensiuni.


3. Coagularea prin cauterizare
- Cauterizarea este folosita pentru indepartarea prin ardere a tesutului hemoroidal. Tehnica are putine efecte secundare, dar posibilitatile de recidiva sunt marite.


4. Crioterapia presupune eliminarea hemoroizilor prin inghetare.

Tehnica potrivita pentru excizia hemoroizilor va fi stabilita de medic, in functie de marimea si gravitatea hemoroizilor externi.

Remedii la domiciliu

Factori de risc


Exista o serie de conditii care pot creste presiunea asupra venelor hemoroidale externe. Printre factorii de risc se numara:


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Clinica VenArt
Tel: 40364140261
Cluj-Napoca, Str. Rene Descartes, Nr. 27
Ovidius Clinical Hospital
Tel: 0241480400
Constanta, DN 2A, Km 202+880

Medici

Medic Primar – Chirurgie Generala si Vasculara Marius Fodor
Chirurgie vasculara - Clinica VenArt
Cluj-Napoca, 40364140261
Email
Clinici
recomandate
Medici
recomandati

Urigood - supliment natural in afectiunile rinichilorUrigood - supliment natural in afectiunile rinichilor

Citeste si despre:

Tratamente pentru hemoroizi

Ulcerul venos se poate vindeca!

Rana pe piciorul diabeticului - Care sunt primele masuri pe care trebuie sa le luam?

Nutriensa – gama de suplimente alimentare a companiei Antibiotice

Ligaturarea hemoroizilor cu benzi elastice