Metode eficiente pentru indepartarea hemoroizilor externi

Publicat: 04 Iulie 2012 | Actualizat: 21 Ianuarie 2013
Autor: SfatulMedicului

GeneralitatiPersoanele care sufera de hemoroizi externi probabil ca incearca diverse remedii pentru tratarea acestora. Exista numeroase alternative disponibile care includ remedii simple, ce pot fi incercate la domiciliu, pana la proceduri chirurgicale minim invazive.


Cele mai multe dintre cazurile de hemoroizi externi pot fi tratate cu ajutorul schimbarilor dietetice, tratamentelor locale, tratamentelor non-chirurgicale si bailor de sezut. Desi, in cazurile in care prolapsul este mai accentuat, pot fi necesare interventiile chirurgicale.

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Optiuni chirurgicale


Hemoroidectomia - In cazul acestei tehnici este eliminat intreg hemoroidul. Acest tip de chirurgie este una dintre modalitatile cele mai eficiente si complete de indepartare a hemoroizilor, dar implica un risc maxim de aparitie a complicatiilor.


Hemoroidopexia
capsata sau hemoroidectomia capsata - Tehnica utilizeaza un dispozitiv circular pentru capsat, in vederea eliminarii tesutului hemoroidal. Tesutul in exces este eliminat, in timp ce restul tesutului este capsat. Aceasta operatie implica dureri minore comparativ cu hemoroidectomia. Capsarea este, totusi, asociata cu un risc mai mare de recurenta.

Chirurgia laser - Este utilizata pentru indepartarea completa a hemoroizilor externi. Interventia chirurgicala implica durere si disconfort redus, medicamente mai putine si vindecare rapida.

Proceduri minim invazive


1. Ligatura cu banda de cauciuc - Hemoroizii externi sunt legati la baza acestora pentru a se intrerupe alimentarea cu sange a tesuturilor. In cele din urma, tesuturile hemoroidale se vor usca si vor cadea.


2. Scleroterapia - Procedura implica utilizarea unui produs chimic, care va fi injectat pentru obstructionarea fluxului de sange la tesutul hemoroidal. Este indicata pentru tratarea hemorizilor de mici dimensiuni.


3. Coagularea prin cauterizare
- Cauterizarea este folosita pentru indepartarea prin ardere a tesutului hemoroidal. Tehnica are putine efecte secundare, dar posibilitatile de recidiva sunt marite.


4. Crioterapia presupune eliminarea hemoroizilor prin inghetare.

Tehnica potrivita pentru excizia hemoroizilor va fi stabilita de medic, in functie de marimea si gravitatea hemoroizilor externi.

Remedii la domiciliu

Factori de risc


Exista o serie de conditii care pot creste presiunea asupra venelor hemoroidale externe. Printre factorii de risc se numara:


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Ovidius Clinical Hospital
Tel: 0241480400
Constanta, DN 2A, Km 202+880
Email
Clinici
recomandate

Nutrienti necesari dezvoltarii optimeNutrienti necesari dezvoltarii optime

5 manageri de top din Romania iesiti din tipare5 manageri de top din Romania iesiti din tipare

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

Cum ne vorbeste subconstientul?Cum ne vorbeste subconstientul?

Citeste si despre:

Tratamente pentru hemoroizi

Ce nu stiai despre Propolis si Vitamina C – scurt istoric

Catalin Radu, general manager companie farmaceutica: “Principalul obiectiv al companiei noastre este acela de a folosi stiinta si cercetarea pentru a salva vieti”

Cum te ajuta specialistii farmacisti cand te confrunti cu o problema de sanatate?

Ligaturarea hemoroizilor cu benzi elastice