Ce trebuie intrebat medicul despre intoleranta la lactoza?

Publicat: 14 Decembrie 2012 | Actualizat: 14 Decembrie 2012
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Intoleranta la lactoza apare atunci cand organsimul nu poate digera usor lactoza, un zahar natural ce se gasesete in lapte si produsele lactate. Intoleranta nu reprezinta o alergie la produsele lactate.

Atunci cand lactoza este transportata prin intestinul gors (colon), fara a fi digerata corespunzator, aceasta poate provoca disconfort abdominal, cum ar fi dureri sau flatulenta.

Unele persoane cu intoleranta la lactoza nu pot digera niciun fel de produs lactat. Altii pot consuma cantitati mici de lapte sau anumite produse lactate, fara probleme. Fara enzima numita lactaza, bacteriile din intestine actioneaza asupra zaharului din lapte si il convertesc in alti produsi, dintre care unul este gazul.

Intoleranta la lactoza apare mai frecvent in randul adultilor. O mare provocare pentru cei care au intoleranta la lactoza este de a invata cum sa manance pentru a evita disconfortul si, cum sa obtina suficient calciu din alimentatie pentru a mentine sanatatea sistemului osos.

Pregatirea pentru consult

Daca suspectati ca aveti intoleranta la lactoza trebuie sa mergeti rapid la medic. Incepeti prin a face o vizita medicului dumneavoastra de familie sau unui alt medic generalist, daca aveti semne sau simptome care sugereaza posibilitatea de a suferi de intoleranta la lactoza. Deoarece sunt si alti pacienti care asteapta, intalnirea la medic poate fi cam scurta, de aceea este indicat sa va pregatiti pentru vizita.

Sa aveti o lista cu intrebari pentru medic, astfel incat sa profitati la maximum de timpul dumneavoastra si al medicului. Puteti sa-i adresati acestuia urmatoarele intrebari:

Dupa stabilirea datei si a orei programarii, ar trebui sa va pregatiti pentru consultul medical. Puteti intreba la telefon, atunci cand este posibil, daca ar trebui sa evitati din acel moment, pana dupa vizita la medic, produsele lactate, in cazul in care suspectati prezenta intolerantei la lactoza.

Notati intr-un jurnal orice simptome abdominale - inclusiv orice alt aspect care pare sa aiba o legatura cu motivul pentru care ati facut programarea la medic.

Faceti o lista cu medicamentele, vitaminele sau suplimentele alimentare pe care le luati in acel moment si, nu uitati de lista de intrebari pentru medic.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Centrul Medical Alexis
Tel: 0752190151
Bucuresti, Strada Jean Louis Calderon Nr 45

Medici

Medic Primar – Medicina Generala Flavia Eniu
Medicina generala - Clinica VenArt
Cluj-Napoca, 40364140261
Medic Specialist Rene Milleret
Chirurgie vasculara - Clinica VenArt
Cluj-Napoca, 40364140261

Servicii si oferte medicale

Email
Clinici
recomandate
Medici
recomandati
Servicii
specializate

Citeste si despre:

Gastroenterita - o problema de sanatate mereu actuala

Tratamentul incontinentei fecale

Masuri de preventie luate de comunitatea oftalmologilor dn Romania. Vino la oftalmolog! Vezi clar ca e sigur!

Ai urmat un tratament medicamentos? Ficatul are urgent nevoie de protectie si regenerare!

Insuficienta cardiaca – ce este si cum se trateaza fara operatie

Malnutritia la varstnici

Alergiile alimentare la copii