Clatite cu capsuni
Actualizat: 22 Septembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Informatii nutritionale:
Calorii: 315 g
Colesterol: 208 mg
Carbohidrati: 22 g
Proteine: 10 mg
Fibre: 2 g
Ingrediente:
- 4 oua
- 1 1/2 cani smantana
- 2/3 cana cu faina
- 1/2 lingurita sare
- 2 lingurite praf de copt
- 1/4 ceasca cu lapte
- 2 cesti cu capsuni proaspete sau pastrate la congelator (decongelate), decojite si taiate in felii subtiri
- unt pentru uns tigaia
Mod de preparare:
- Se separa albusurile de galbenusuri. Se pun intr-un castron galbenusurile si smantana. Peste ele se cerne faina, se adauga sarea si praful de copt. Se amesteca usor pana se omogenizeaza compozitia.
- Se adauga apoi laptele. Intr-un castron separat se amesteca albusurile de ou pana se intaresc, cu un mixer sau un tel. Incorporati cu grija albusurile in compozitie. Incalziti o tigaie sau o tava pe care ati uns-o in prealabil cu putin unt. Lasati la incins cel putin un minut. Cu ajutorul unei linguri mari turnati aluatul in tigaie si lasati clatita sa se coaca, aproximativ 2 minute. Intoarceti clatita pe cealalta parte si lasati-o sa se coaca inca 1-2 minute dupa caz, pana se coace. Repetati pana se termina aluatul.
- Umpleti apoi clatitele cu capsuni.
Va dorim pofta buna!