Procedura care a scazut rata mortalitatii in randul bolnavilor de inima

Actualizat: 17 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Persoanele cardiace carora le sunt montate stenturi au un risc mai scazut de a muri din cauza bolilor de inima, anunta un studiu recent publicat in "Journal of the American College of Cardiology".

Pacientii care supravietuiesc atacului de cord si care primesc tratament imediat pentru deblocarea arterelor (angioplastie) prezinta un risc mai scazut de deces din cauza bolilor cardiace. Medicii avertizeaza insa ca riscul de a deceda din alte cauze - cancer, probleme pulmonare - ramane crescut.

Studiul a fost efectuat de cercetatorii danezi de la Universitatea din Copenhaga, iar descoperirea s-a bazat pe evolutia medicala a 2800 de pacienti care au fost supusi unei interventii pentru montarea stenturilor dupa ce au suferit de atac de acord.

La cinci ani distanta de la angioplastie, rata mortalitatii cauzate de boli de inima printre acesti pacienti a fluctuat astfel: a crecut in prima luna de la montarea stentului, dar apoi a scazut cu 1.5 procente anual. Cauzele a 65% dintre decesele survenite dupa prima luna de la administrarea tratamentului au fost noncardiace (cancer, boli pulmonare).

Savantii sfatuiesc medicii sa ia in considerare atat factorii cardiaci, cat si noncardiaci in cresterea sanselor de supravietuire a pacientilor cardiaci care sufera o angioplastie.


Citeste si despre:

Anorexia, bulimia si obezitatea - tulburari de alimentatie si greutate Cancerul pulmonar Coarctatia de aorta Bolile sistemice determinate de infectiile orale Tratamentul prin angioplastie si folosirea de stent Angioplastia coronariana Insuficienta cardiaca Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Angioplastia in tratarea infarctului miocardic si a anginei pectorale instabile Recuperarea dupa angioplastie Insuficienta cardiaca congestiva - cand suntem in pericol? Hipercolesterolemia si strategii de prevenire a bolilor cardiace Atacul de cord si bolile cardiace Testul de stres la efort Hipercolesterolemia: O dieta sanatoasa pentru inima
Cere sfatul medicului ×