Folosirea telefonului mobil deformeaza spatele si postura corpului

Actualizat: 21 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Modul in care iti apleci capul si umerii atunci cand scrii mesaje pe telefonul mobil afecteaza sever postura si coloana vertebrala, anunta un nou studiu american recent, publicat in revista "Surgical Technology International".

Folosirea telefonului pentru scrierea SMS-urilor sau mesajelor pe retele de socializare a devenit un factor de risc pentru sanatatea spatelui si pentru postura corporala.

Expertii americani afirma ca de fiecare data cand o persoana isi apleaca si incordeaza capul pentru a se uita in telefon si a scrie mesaje este ca si cum si-ar pune in carca un copil de 8 ani (in jur de 27 de kilograme).

Efectul dezastruos pe care acest obicei il are asupra sanatatii coloanei a ridicat un semnal de alarma printre specialisti, in conditiile in care un american petrece, in medie, aproape 2 ore si 42 de minute pe telefon, zilnic.

Stresul cauzat de postura adoptata in timpul scrierii sms-urilor poate duce, in timp, la degradarea coloanei si la necesitatea unei interventii chirurgicale, anunta Kenneth Hansraj, chirurg in New York.

In lumina noilor descoperiri, medicii recomanda limitarea timpului petrecut pe telefon pentru redactarea mesajelor, verificarea e-mailurilor sau a retetelor de socializare.


Citeste si despre:

Cocoasa cauzata de telefonul mobil Folosirea gadget-urilor de catre copiii mici Tableta sau telefonul pot crea dependenta la copii? Smartphone-ul iti poate afecta creierul? Topul factorilor despre care se spune ca sunt cancerigeni. Afla care este adevarul! Unde se ascund microbii si bacteriile? Intelegerea bolii Parkinson dintr-o perspectiva psihologica Cum alegi un laborator medical bun: 3 factori importanti Aparate auditive moderne si tehnologie de ultima generatie Oboseala si somnolenta: cauze comune Cauzele paresteziilor - Sindromul de tunel carpian Lucruri neasteptate care au mai multi microbi decat ati crede Cele mai cunoscute mituri si adevaruri medicale Sfaturi pentru a evita traumatismele cauzate de sporturile de iarna Durerea cervicala Declansarea durerilor - cauze nebanuite
Cere sfatul medicului ×