Tulburari - deficit sau exces
Tulburari atribuite deficitului de magneziu
Carentele de magneziu sunt relativ frecvente. Stresul, diureticele, medicamentele care controleaza astmul, anumite antibiotice, anumite medicamente cu actiune cardiovasculara, alcoolul, consumarea in exces a zaharului rafinat, cofeina, dieta hipocalorica, schimbarea conditiilor fiziologice, precum in sarcina si in alaptare, sunt tot atatia factori care pot epuiza rezervele de magneziu si genera un deficit. Carenta trebuie sa atinga un nivel inalt inainte ca semnele sa permita detectarea ei. Simptomele sunt variate: tetanie – contractii puternice si prelungite ale muschilor mainii (degetele capata forma unui con) si furnicaturi, spasmofilie, scaderea poftei de mancare, pierderea coordonarii, insomnie, iritabilitate, voma, rinite, dureri in gat etc.
Tulburari atribuite consumului excesiv de magneziu
Insuficienta renala este cateodata cauza directa a unei acumulari de magneziu in organism, de aceea suplimentul de magneziu nu este recomandat persoanelor care au aceasta afectiune.
Posibilitatea intoxicatiei devine reala cand dozele ating nivelul de 1000 mg/zi. Efectul este diareea.
Note utile
— Persoanele care sufera de afectiuni cardiace ar trebui sa consulte medicul inainte de a lua suplimente de magneziu.
— Copiii care au incontinenta urinara nocturna siĀ-ar putea ameliora rezistenta sfincterelor prin administrarea unui mic supliment de magneziu.
-
Interpretare simptome
semnificatia simptomelor si afectiunile probabile
Afla acum