Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Tranzitul intestinal la sugari

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


Am o fetita de 8 sapt si a mancat mai mult mixt, iar de o sapt. o alaptez 95%. Scaunul il face la 3-4 zile, dar si atunci ajutata si cu supozitor. nu are scaun tare si ma intreb daca e moale, de ce face la atatea zile. Ar fi posibil sa faca si mai rar, dar nu am lasat-o. E normal? mai cu seama ca are scaun moale, chiar tinde spre apos, e malos...va multzumesc!




De obicei sugarii alimentati natural au 2-3 scaune cremoase, moi, galbene aurii, in timp ce cei care sunt alimentati artificial au scaune de consistenta mai crescuta si mai inchise la culoare; insa nu exista o regula in acest sens.

Sunt sugari care au 5 scaune pe zi si sunt sugari care au un scaun la 3 zile, fara sa fie ceva patologic. Toate aceste aspecte trebuie interpretate in paralel cu starea de sanatate si cu dezvoltarea sugarului.

Utilizarea cronica a supozitoarelor pentru a stimula defecatia la sugari este o greseala, deoarece insasi acest gest poate favoriza si intretine o constipatie cronica, deoarece in acest fel se creeaza o obisnuinta, o dependenta a intestinului de acest stimulent.

De aceea supozitoarele trebuie utilizate numai ocazional. La un sugar sanatos, care are o curba ponderala ascendenta, eliminarea unui scaun la 3-4 zile nu necesita in general nici o masura; cu timpul, tranzitul intestinal se va regla de la sine, mai ales dupa introducerea sucului de fructe si mai tarziu a alimentelor solide, cand prin modificarea alimentatiei veti putea preveni constipatia.

Alina Pop-Began
- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva- Detalii specialist



  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum