Clickmed
programare rapida la medic

Somnul bebelusilor intre 3 si 6 luni

Somnul bebelusilor intre 3 si 6 luni

La 3 luni, majoritatea bebelusilor dorm in total 12-15 ore pe zi, incluzand somnul din timpul noptii si din timpul zilei.

Stabilirii unui program de somn

Toti bebelusii incep sa dezvolte in jur de 3 luni un program de somn mai regulat si incep sa nu mai manance noaptea deloc.

Acest lucru in inseamna ca ar trebui sa ii impui brusc un program de somn rigid la 3 sau 4 luni. De fapt, s-ar putea ca bebelusul tau sa fi dezvoltat deja un program de somn care se potriveste familiei tale.

Dar daca vrei sa il ajuti sa doarma mai mult si sa respecte ore mai regulate, acum este momentul sa incerci cateva tehnici de pregatire in ale somnului.

Tine minte ca fiecare bebelus are un program de dezvoltare unic. Fii atenta la cum reactioneaza bebelusul tau la aceasta instruire si daca nu pare sa fie gata, ia-o putin mai usor si incearca din nou dupa cateva sapatamani.

Doarme pe tot parcursul noptii

La un moment dat, intre 3 si 6 luni, majoritatea bebelusilor sunt capabili sa doarma de seara pana dimineata fara intrerupere. Desi, nu este vorba despre 8 ore fara intrerupere. De obicei, pentru ei asta inseamna 5 sau 6 ore consecutiv (desi unii copii dorm si mai mult de atat).

S-ar putea sa nu ti se para mult, daca vrei sa dormi 8-9 ore. Dar este un moment important pentru tine si pentru bebelusul tau care iti permite sa te simti mai odihnita dimineata decat inainte.

Daca bebelusul tau nu doarme inca 5 sau 6 ore consecutiv, nu esti singura in aceasta situatie. Multi copii se trezesc mai mult de o data pe noapte intre 3 si 6 luni ca sa manance. Dar la 6 luni, daca nu mai inainte, bebelusul tau este gata sa invete sa nu mai manance noaptea.

Trezirea din nou

Daca bebelusul tau doarme deja timp indelungat noaptea, bucura-te de acest lucru. Dar copiii care au dormit toata noaptea timp de cateva sapatamni sau luni pot incepe sa se trezeasca din nou – asa ca nu fi surprinsa daca te trezesti din nou o data la 2 ore.

Poate fi foarte frustrant daca bebelusul tau face asta, dar probabil are motivele lui. Probabil ca in aceasta perioada capata o constiinta sociala si se trezeste plangand dupa compania ta.

Sau s-ar putea sa isi exerseze atat de tare abilitatile sale noi de a se rasuci de pe o parte pe alta sau de a se ridica, pe care le practica in somn si se trezeste singur.


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum