Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Bebe se trezeste des noaptea

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


Am un copil care astazi implineste 5 luni. De cand l-am adus de la maternitate copilul meu a dormit toata noapte de la ora 9.30 pana la ora 7. Pana la 3 luni se trezea o singura data la ora 3 si manca dupa care adormea imediat. De o saptamana copilul meu se trezesate noaptea din ora in ora si incepe sa se frece la ochi. Se freaca pana se trezeste, dupa care adoarme foarte greu. Am fost la un oftalmolog si mi-a spus ca nu pare a avea ceva si oricat este mult prea mic pentru a-si da seama. Nu stiu ce sa fac pentru ca nu reusesc sa-i tin mainile departe de ochi. Am incercat sa-l infas, dar tot le scoate. Cum pot sa-l fac sa nu mai duca manutele la ochi si sa doarma noaptea?




Consider util un consult pediatric deoarece s-ar putea ca problema sa nu fie de natura oftalmologica, mai degraba cred ca este vorba despre o afectiune care il trezeste din somn, moment in care se produc manifestarile descrise.

Mai ales daca tinem seama ca pe perioada noptii ochi sunt privati de efort, cantitatea de lumina la care acestia sunt supusi fiind banuiesc redusa.

Daca tinem cont de perioada de timp in care acesta se trezeste, ne gandim ori la o suprasolicitare diurna (stimulii de pe perioada zilei sunt crescuti cantitativ dar si ca intensitate.

Indiferent ca este vorba de pezenta unui televizior sau a unui numar mare de vizitatori) ceea ce il agita pe micul si ii perturba somnul (noaptea au loc procesele de inmagazinare a memoriei deci de "procesare" a informatiei primite pe perioada zilei).

Fie este vorba de o afectiune care ar putea sa se manifeste predominant nocturn (de exemplu prezenta unei parazitoze intestinale care sa determina colici abdominale cu manifestari preponderent nocturne).

Indiferent de etiologie, numai identificarea eventualei cauze reale a acestor modificari poate avea ca rezultat si stabilirea unei conduite terapeutice optime.



Alina Pop-Began
- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva-



  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum