Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Aspectul scaunului la sugar

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


fetita mea are 2 luni si 17 zile.o alaptez artificial.are scaun o data pe zi si iese foarte greu.la inceputul defecatiei iese mai consistent si culoare galbena iar spre sfarsit face de culoare galben verzui spumat.astazi a avut scaun amestecat cu niste bobite negre-grena.va rog sa-mi dati un raspuns .(nu ma aflu in tara)




Consistenta si numarul scaunelor variaza de la un copil la altul si de la o zi la alta, fiind in stransa relatie cu alimentatia dar si cu predispozitia individuala.

In primele luni de viata, copiii alimentati artificial au scaune de consistenta mai crescuta fata de cei alimentati natural, culoarea variind de la galben deschis pana la brun stralucitor.

Constipatia se defineste ca fiind eliminarea cu dificultate a unor scaune la intervale mari de timp, cateva zile, de consistenta crescuta, uscate, deshidratate. Cel mai frecvent constipatia la sugari este rezultatul unor greseli de alimentare (exces de lapte de vaca) sau erori in educatia sfincterelor (utilizarea supozitoarelor sau utilizarea precoce a olitei).

Mai rar, poate fi determinata de prezenta unor boli organice: megacolonul congenital, stenoza anala sau rectala, fisura anala, dischinezii intestinale sau biliare, mixedem, hipotiroidism, exces de saruri de calciu, boli neurologice, deshidratare etc.

Din moment ce fetita dumneavoastra are scaun zilnic, nu se poate afirma ca are constipatie, deci nu aveti motiv de ingrijorare; multi sugari in timpul defecatiei se inrosesc la fata pentru cateva secunde, ceea ce poate da impresia unei defecatii dificile.

Daca insa apar alte modificari ale aspectului scaunului cum ar fi prezenta de mucus, puroi sau sange in scaun sau daca nu creste bine in greutate, se impune un consult la medicul pediatru.

Alina Pop-Began
- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva- Detalii specialist



  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum