Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Notiuni de igiena a bebelusului

Notiuni de igiena a bebelusului




Bebelusul tau se va murdari putin in timpul zilei, dar il poti ajuta sa invete regulile de baza petru a-i forma o igiena cat mai buna. Cu cat ii amintesti mai des de regulile de igiena de baza cu atat va deveni un obicei mai repede.

Explica-i faptul ca microbii nu pot fi vazuti, dar asta nu inseamna ca nu sunt acolo si de aceea este important sa se spele pe maini dupa ce se duce la toaleta sau inainte sa manance.

Apoi, transforma acest antrenament intr-un lucru distractiv – spalati-va pe maini impreuna ca sa vedeti cine le sapuneste mai bine si cine le clateste mai bine si, de asemenea, ca sa vedeti cine termina primul acest joc bun.

Daca bebelusul tau are intre 18 si 30 de luni, acum este un moment bun sa il inveti sa se spele pe maini (chiar daca va invata mult mai tarziu sa mearga la toaleta).

Bebelusul tau trebuie sa foloseasca un sapun special creat pentru bebelusi sau copii mici. Astfel de sapunuri sunt concepute pentru maini mici si fac spuma repede clatindu-se usor.

De la 18 luni, bebelusului tau ii va placea sa se ingrijeasca singur, mai ales daca percepe aceste activitati ca "activitati pentru adulti". Da-i un scaunel pe care sa stea ca sa ajunga la chiuveta si verifica daca stie diferenta intre robinetul pentru apa calda si cel pentru apa rece.

Cand face baie, lasa-l sa incerce sa se spele singur. Arata-i cum se poate spala ca un "copil mare". Acest lucru te va ajuta atunci cand are nevoie de o spalare rapida, dar si la urmatoarea baita.

Daca nu ai facut-o deja, acum este momentul sa schimbi samponul bebelusului tau cu un sampon pentru "copii mari" deoarece parul lui creste si in lungime si in grosime. Lasa-l sa incerce sa se spele singur dupa ce ai aplicat samponul pe par si a facut spuma. In timp ce face acest lucru, incurajeaza-l si lauda-l. Daca vrei, poti folosi si balsam pentru copii daca parul bebelusului tau este foarte gros sau carliontat.

Nu uita sa creezi o atmosfera pozitiva si distractiva de fiecare data cand il inveti pe copilul tau o noua regula de igiena. Incearca sa transformi activitatile zilnice de igiena in joculete amuzante de care copilul tau sa fie entuziasmat. Daca bebelusul tau asociaza spalatul cu ideea de distractie, va fi mai usor si mai placut pentru amandoi.

Alina Sica
Redactor Copilul.ro


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum