Scuipatul la copil
Copiii scuipa din mai multe motive, printre care: inecarea - cand laptele ii este administrat rapid si fortat, supradoza de lapte, alergia sau boala. De multe ori motivul nu poate fi deteminat. Majoritatea copiilor sanatosi vor depasi stadiul acesta intr-un timp de 4 pana la 6 luni.
In cazul unui bebelus care creste normal in greutate, care elimina bine urina si scaunul, de la 6 pana la 8 scutece refolosibile sau 5-6 de unica folosinta, si care simte nevoia de a merge la baie de cel putin trei ori pe zi (la copiii de peste 6 saptamani, eliminarea mai rara a fecalelor este normala), scuipatul devine mai mult o problema igienica decat una medicala.
Dupa unele hraniri, aproape toti copiii vor scuipa, fie ca sunt alaptati de la san sau din sticla. Mesele mai putin consistente, dar mai dese, sunt mai usor de digerat. Incercati sa-l mentineti intr-o pozitie verticala atat in timpul meselor, dar si dupa acestea, si incercati sa-l faceti sa ragaie des.
In cazul in care, aveti mult lapte si copilul se ineaca sau nu-l poate inghiti pe tot si il da afara, incercati sa ii dati sa suga numai de la un san la fiecare masa. Puteti incerca sa-l luati de la sanul duneavoastra la primul jet mai puternic de lapte, sa lasati lichidul sa curga intr-un prosop si apoi sa puneti copilul inapoi la san dupa ce jetul initial a scazut.
Daca copilul vrea sa fie hranit constant si pare ca scuipa de fiecare data cand mananca, incercati sa-i oferiti un calmant. Insa, daca nu creste normal in greutate si hranirea lui este dificila, are nevoie sa-si petreaca timpul pentru supt la sanul dumneavoastra.
Majoritatea bebelusilor hraniti la san nu au nevoie de vitamine.
Daca consumati multe produse lactate sau daca familia are o istorie bogata in alergii, incercati sa reduceti consumul de mancaruri alergice (laptele, ouale sau graul).
Refluxul apare atunci cand muschiul de la deschiderea stomacului se deschide atunci cand nu este cazul, cauzand laptele sa patrunda din nou in esofag. Sucurile gastrice sunt acide si ele pot arde sau irita stomacul sau esofagul.
Stomacul unui nou-nascut este mic si trebuie sa tina o cantitate mare de lapte in comparatie cu marimea sa. Majoritatea copiilor care scuipa sunt cei care mananca dezordonat,iar laptele pe care il consuma in exces revine pe gat. Fenomenul dispare fara tratament in timp ce se maturizeaza.
Mai este un lucru ce poate cauza simptome de voma la nou-nascuti. Este vorba despre stenoza pilorica si se intalneste la copiii hraniti la san. Copilul deseori vomita, ceea ce inseamna ca muschii stomacului forteaza laptele sa urce din nou pe gat si sa iasa in mod fortat din gura. Aceasta boala este de obicei tratata printr-o operatie simpla.
Simptomele refluxului la nou-nascuti includ plansul subit si necontrolat, refuzul hranei sau nevoia continua pentru aceasta, dificultati in inghitire, voma cateva ore dupa masa, gatul uscat sau iritat frecvent, probleme respiratorii, cum ar fi respiratia haraita, bronsita, intreruperea somnului sau cresterea inceata in greutate.
Tratamentul refluxului se bazeaza pe ideea de a ajuta copilul sa fie mai comfortabil in timp ce sistemul sau digestiv se dezvolta.
-
Interpretare simptome
semnificatia simptomelor si afectiunile probabile
Afla acum