Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Proprietati curative ale plantelor

Proprietati curative ale plantelor

Anasonul – are proprietati asemanatoare cu cele ale mararului si se foloseste ca ceai impotriva balonarilor si tusei.

Arpagicul – este sanatos pentru rinichi si pentru glande, iar in combinatie cu uleiul de masline se foloseste cu succes impotriva afectiunilor grave ale aparatului respirator.

Busuiocul – este un stimulator usor al nervilor si o planta cu mare putere de condimentare.

Chimenul – are insusiri asemanatoare cu cele ale anasonului, la fel si ceaiul de chimen. In salate este bine sa fie folosit sub forma de pulbere.

Hreanul – insusirile sale sunt identice cu ale ridichii, dar efectul sau este mult mai puternic. Se poate consuma ca atare sau sub forma unui suc obtinut ca si cel de ridiche.

Maghiranul si cimbrul – Sunt plante aromate, ce curata foarte bine sangele si stimuleaza activitatera glandelor. Se potrivesc la orice fel de salate.

Mararul – impiedica balonarile si stimuleaza digestia. Se folosesc frunzele subtiri, care se poat usca. In  stare proaspata, este bogat in vitamina C.

Menta – Este utilizata mai mult ca ceai, dar lastarii tineri se pot folosi si sub forma de condiment.

Mustarul – Atat frunzele, cat si semintele de mustar sunt intrebuintate ca medicament si condiment. Semintele semacina, iar din pulberea obtinuta se recomanda sa se ia zilnic cate o lingura.

Patrunjelul – este una dintre cele mai bune si mai complexe plante, atat din punctul de vedere al continutului vitaminic, cat si al proprietatilor de aromatizare.

Pelinul – Cu toate ca ceaiul de pelin are un gust amar, este un bun stimulator al veziculei biliare, stomacului si intestinelor. In cantitati foarte mici, pelinul poate fi intrebuintat ca adaos la regimul de cruditati, dar numai atunci cand se foloseste mixerul.

Ridichea – Se foloseste ca salata sau ca adaos la salate. Are o mare putere de fluidificare a mucozitatilor respiratorii si se recomanda pentru topirea calculilor biliari, impotriva reumatismului si afectiunilor hepatice. Din ridiche, curatat si taiata in feliute subtiri, amestecata cu miere si lasata cateva ore, se obtine un suc care, luat cate o lingura de trei, patru ori pe zi, are efecte benefice.

Roinita – Se intrebuinteaza sub forma  e ceai, fiind recomandata in tratamentele afectiunilor nervoase, renale si glandulare.

Rosmarinul – are proprietati asemanatoare cu cele ale usturoiului, este foarte sanatos si chiar sub forma de ceai, dar trebuie folosit cu economie.

Salvia – este o planta medicinala cu multiple efecte terapeutice. Se foloseste mai mult sub forma de ceai, dar in cantitati mici poate fi adaugata si in alte preparate.

Tarhonul – este foarte sanatos si se poate pastra si uscat.

Telina – de la aceasta planta se folosesc frunzele, care se pot usca pentru iarna, si radacina in diferite combinatii.


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum