Este posibila practicarea sporturilor de catre copiii cu astm?
Cu toate ca astmul poate provoca probleme de respiratie, sa fii activ si sa faci sport este o idee deosebit de buna, deoarece poate ajuta la dezvoltarea si functionarea cat mai buna a plamanilor.
Exista sporturi ce au o probabilitate mai mica de a deranja o persoana care sufera de astm printre care: inotul, baseball-ul, gimnastica si schiul, care, sunt putin probabil sa cauzeze izbucniri ale bolii.
Activitatile mai grele pentru persoanele cu astm, sunt sporturile in care este nevoie sa depui efort pentru un timp indelungat. Acestea includ ciclismul, alergarea pe distante lungi, fotbalul, baschetul, schiul fond si hocheiul pe gheata. Insa folosind o medicamentatie corespunzatoare si cu un antrenament adecvat, puteti practica aceste sporturi daca va plac cu adevarat.
Insa, inainte de a practica sportul, trebuie ca astmul sa fie sub control, adica sa nu aveti o multime de simptome sau izbucniri ale bolii. Pentru a se intampla aceasta, este important sa luati medicamentele pentru astm asa cum va prescrie doctorul, chiar si atunci cand va simtiti bine.
Pentru a evita crizele de astm, trebuie sa treceti peste exercitiile in aer liber atunci cand este mult polen in aer, sa purtati o esarfa sau o casca de schi atunci cand va jucati afara in timpul iernii si sa fiti sigur ca aveti mereu timp pentru o incalzire si o racire atenta.
Antrenorii, colegii, prietenii dumneavoastra trebuie sa stie despre astmul de care suferiti, in acest fel, ei intelegand situatia in care va trebui sa va opriti din cauza problemelor respiratorii. Ar fi de ajutor daca antrenorul dumneavoastra ar sti ce trebuie sa faca in cazul in care aveti o criza de astm.
-
Interpretare simptome
semnificatia simptomelor si afectiunile probabile
Afla acum