Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Decoctul de urzici

Decoctul de urzici tinere
Se culeg 1/2 kg de urzici tinere (partile de sus, crude, nu cele dinspre radacina, care sunt mai lemnoase). Se inmoaie frunzele in apa, timp de 5 minute, pentru spalare. Se pune un litru de apa la fiert si cand clocoteste se pun urzicile la oparit. Cu o lingura de lemn se taseaza pana devin moi (ca spanacul fiert). Se lasa la racit, apoi se storc in maini. Sucul care se lasa, se pune intr-o sticla - din cantitatea data trebuie sa iasa circa un litru de suc. Decoctul de urzica astfel obtinut se pune la frigider, iar urzicile fierte ramase se pregatesc culinar ca si spanacul.

Administrare: Se beau de 3 ori pe zi cate 50 ml (un paharel) de decoct, dupa care se mananca la o jumatate de ora o cantitate echivalenta din urzicile fierte. Apoi se poate incepe masa propriu-zisa, cu mentiunea ca este bine ca masa sa inceapa cu cruditati.

Acest decoct are un efect depurativ si remineralizant extrem de puternic, fiind indicat in:
-  boli de piele: acnee, eczeme, psoriazis, dermatoze diverse; - anemie;
-   hipocalcemie si hipomagnezie;
-  hemoragii;
-   hipermenoree (ciclu menstrual foarte abundent);
- convalescenta;
- guta;
-  tabagism;
-  cancer (adjuvant); -
-  carii dentare; -
-  hemoroizi;
-  obezitate;
-  alergii;
-  afectiuni hepatice;
-  gastrite datorate abuzului de tutun si cafea.

Decoctul de urzica este foarte concentrat si are un efect foarte puternic, putand produce temporar stari de inapetenta, usoara greata. Pentru a elimina aceste simptome este util sa fie bauta, in paralel, o infuzie de chimen (1 lingurita de seminte la o cana de apa in clocot) sau sa fie consumate cateva coji de lamaie.


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum