Alergia la alune
· Aceasta alergie este o reactie a sistemului imunitar la proteinele din alune. Este o alergie intalnita destul de des in Australia dar in Europa exista putine cazuri.
· Se manifesta prin inrosirea pielii, probleme de respiratie si lesin.
· Testele cu rezultat pozitiv demonstreaza existenta acestei alergii dar trebuie realizate sub atentia medicului.
· Spre deosebire de alte alergii, copiii nu scapa de aceasta problema cand ajung la varsta adolescentei. In cele mai multe cazuri se atenueaza gravitatea reactiilor dar suferinta poate dura o viata intreaga.
· Alergia se manifesta si in cazul in care se consuma alimente care contin ulei de alune sau particole mici.
Ce poti face in cazul acestui tip de alergie?
· Daca un copil sufera de o astfel de alergie, trebuie sa fie consultat de urgenta de un medic specialist.
· Daca este alergic la alune, copilul trebuie sa evite consumul oricarui produs ce contine aceste fructe. Este recomandat sa se verifice ingredientele inainte de consumarea unui aliment. Ciocolata si alte dulciuri pot sa contina urme de alune, motiv pentru care este recomandat sa fie evitate.
· Unii copii reactioneaza la simpla atingere a unor alune sau la inhalarea unor particole mici.
· In cele mai multe cazuri este nevoie de medicamentatie (injectii cu adrenalina). Fiind destul de greu de evitat contactul cu alunele, copilul trebuie supravegheat in permanenta.
Reducerea riscului aparitiei acestui tip de alergie
· Este recomandat ca mamele sa evite sa manance alune in timpul sarcinii daca isi fac griji pentru bebelusul lor. Diferite studii au aratat ca aceasta metoda nu reduce riscurile insa este usor de realizat si este posibil sa aiba efecte pozitive.
· Este demonstrat ca evitarea consumului de alune in timpul alaptarii copilului contribuie la reducerea riscului aparitiei unei alergii.
· Nu este recomandat consumul de alune daca bebelusul are mai putin de un an.
· Nu folosi creme ce contin ulei de alune pentru pielea copilului (masaj).
Teste pentru alergia la mancare
Exista doua teste care se pot realiza pentru a verifica alergia la diferite alimente. Primul presupune injectarea in piele a unei solutii ce contine agentul care provoaca reactia si analizarea zonei supuse testarii.
Al doilea presupune analiza sangelui. Medicul verifica tipul anticorpilor produsi in urma consumului de substante. Daca testele au rezultate pozitive atunci alergia este provocata de substanta respectiva. Nu este nevoie sa evitam diferite alimente daca nu suntem alergici.
-
Interpretare simptome
semnificatia simptomelor si afectiunile probabile
Afla acum