Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului
Pozitii de alaptare

Pozitii de alaptare

Stinge lumina!
Alaptarea: ca in leagan
Ilustratie 1 din 4

Alaptarea: ca in leagan

Alaptarea poate fi incomoda la inceput. Experimentati pozitii variate pana cand va veti simti confortabil. Tinerea copilului ca in leagan este ideala pentru mamicile neexperimentate. Stati dreapta pe un scaun care are si manere pentru brate. Tineti bebelusul cu mana opusa sanului la care alaptati. Tineti trunchiul si capul cu ajutorul antebratului si mainii. Plasati cealalta mana sub san pentru a orienta gura bebelusului catre san. Nu este necesar sa va aplecati. In schimb, apropiati copilul de san.

Alaptarea: in brate
Ilustratie 2 din 4

Alaptarea: in brate

Alaptarea in brate este asemenatoare cu alaptarea ca in leagan, dar sustineti bebelusul cu mana de pe partea sanului la care alaptati. Stati dreapta- preferabil intr-un scaun cu manere pentru brate. Tineti bebelusul in brate si tineti-i capul in cuta formata de brat si antebrat, in timp ce fata sa este orientata catre san. Pentru mai mult sprijin, plasati o perna pe picioare.

Alaptarea: tinerea
Ilustratie 3 din 4

Alaptarea: tinerea "fotbal"

O alta optiune este tinerea "fotbal". Aceasta este potrivita mai ales daca ati nascut prin cezariana, daca aveti sanii mari sau daca alaptati doi copii deodata. Tineti copilul pe partea pe care alaptati, cu cotul indoit. Cu ajutorul palmei deschise sustineti capul bebelusului, cu fata catre san. Copilul se va odihni pe antebrat. Daca ati nascut prin cezariana, ar putea fi utila tinerea sanului cu ajutorul celeilalte maini. Pentru mai mult confort, puneti o perna pe picioare si folositi un scaun cu manere joase pentru brate.

Alaptarea: pe o parte
Ilustratie 4 din 4

Alaptarea: pe o parte

O pozitie intinsa poate fi de ajutor bebelusului pentru a ajunge la san si pentru a fi alaptat corect in primele zile de alaptare, mai ales dupa o operatie de cezariana. Este o buna optiune si pentru atunci cand sunteti obosita. Stati pe o parte, fata in fata cu bebelusul, pozitionandu-i capul cat mai aproape de san si sustineti-i pozitia cu ajutorul bratului. Mana pe care stati, ridicati-o si plasati-o sub cap pentru o pozitie mai confortabila.

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum