Mustarul negru (Brassica nigra)

Mustarul negru este o planta medicinala de cultura, uneori spontana.

Florile sunt de culoare galbena. Fructul creste in pastai, este de dimensiuni reduse are forma sferica,  si culoare bruna sau neagra. Gustul este intepator, specific.

In scop fitoterapeutic se utilizeaza semintele (fructele) care vor fi recoltate dimineata sau in zilele noroase, in lunile iulie sau august.

Mustarul contine sinigrozida, glucide, lipide, mucialgii, aminoacizi, substante minerale, vitamine, acizi organici. 

Mustarul are proprietati diaforetice, diuretice, emetice, carminative, stomahice.

Semintele se utilizeaza si in alimentatie, ca si condiment.

 

Uz intern:

- bronsita, boli reumatice, gripa, nevralgii, intoxicatii, greata - sub forma de decoct, infuzie.

 

Uz extern:

- boli reumatice, guta, nervralgii, cefalee, congestii pulmonare sau cerebrale, degeraturi - sub forma de cataplasma.

 

Contraindicatii:

- Nu se recomanda consumul de mustar in cazul bolilor circulatorii accentuate, diferite afectiuni cutanate.

Citeste si despre:

Postul negru - beneficii pentru sanatate Antracoza sau plamanul negru - pneumoconioza minereului de carbune Ce nu stiati despre piperul negru Ceaiul negru Care sunt efectele expunerii la mucegaiul negru? Curcuminul si piperul negru: un duo imbatabil pentru sanatatea intregului organism Revino-ti dupa sarbatori Ulcerul peptic: combinatii terapeutice eficiente Hirsutismul – pilozitatea excesiva la femei Hematemeza (varsatura cu sange)
Cere sfatul medicului ×