Coriandru (Coriandrum sativum)

Planta cultivata in zona de campie. Frunzele au culoare verde deschis, sunt lipsite de perisori.

Florile sunt albe sau roz, cu miros intens. Fructele (achene) au forma sferica si culoare galben-brun, miros si gust intens aromate atunci cand sunt coapte. Planta infloreste in luna iunie sau iulie. Recoltarea se face incepand din luna iulie pana in luna august.

Fructul contine ulei volatil, geraniol, pinen, terpinen, cimol, acid petroselinic, pectine, lipide, amidon, minerale, etc.

coriandrul se utilizeaza atat in industria farmaceutica, dar si in cosmetica sau gastronomie datorita aromei placute, ca aromatizant si condiment.

Uz intern:

- fructe - colici abdominale, diaree, fatigabilitate, anorexie, gripa, febre eruptive, infectii urinare (colibaciloza),boli reumatice, arterioscreloza, isterie, nevroze, vertij, apatie, ameteli, aerofagie, viermi intestinali, spasme digestive - sub forma de infuzie, decoct, pulbere

Citeste si despre:

7 salate pe care copiii le vor adora Excesul de fructe si cresterea in greutate O digestie mai buna in mod natural Remedii naturale pentru cancerul de san Topul alimentelor recomandate pentru o digestie buna Digestia si absorbtia eficienta a substantelor nutritive 5 supe care ne ajuta sa slabim Hipercolesterolemia: Alimente sanatoase pentru inima Plantele medicinale in terapiile alternative Sfaturi pentru o frumusete de durata
Cere sfatul medicului ×