Clinica medicala

Digest Test

Digest Test
Impreuna pentru o viață sănătoasă
5
din 0 voturi
Fa-ti o programare

TEST INTOLERANTE ALIMENTARE IgG

A
A

TESTUL S/PLUS PENTRU INTOLERANTE ALIMENTAREDecriere     Reacțiile alergice imune sunt procese imunologice complexe, care pot fi mediate atât de imunoglobulina E (IgE), cât și de anticorpii specifici imunoglobulinei G (IgG), împotriva antigenelor (proteinelor) din alimente.     Reacțiile mediate de IgE sunt alergii alimentare imediate în timp ce reacțiile mediate de IgG sunt cunoscute sub numele de hipersensibilități alimentare (cunoscute popular sub numele de intoleranțe alimentare) care se pot manifesta până la 72 ore după ingerarea alimentelor.    Multe persoane suferă de intoleranță cronică alimentară la anumite alimente. Se estimează că aproximativ 20-35% din populație poate prezenta acest tip de reacție. Eliminarea alimentelor din dieta pe o perioada de timp (controlata de către un medic spcialist) la care individul prezintă anticorpi IgG specifici, oferă o îmbunătățire semnificativă a simptomelor lor.    Testul S/Plus constă în determinarea anticorpilor IgG în ser împotriva a peste 200 de proteine alimentare. Eliminarea alimentelor cu hipersensibilitate (niveluri anormale de IgG) din dietă oferă o îmbunătățire marcată la un procent ridicat de pacienți. Astfel, Testul S/Plus este o opțiune importantă de luat în considerare în fața oricărei manifestări clinice adverse fără diagnostic (tulburări gastro-intestinale, procese dermatologice, tulburări respiratorii etc.).Cine poate realiza testul? Persoanele care prezintă oricare dintre următoarele simptome clinice fără diagnostic etiologic și / sau fără ameliorare cu tratamentele medicale obișnuite:
  • Tulburări gastro-intestinale: dureri abdominale, constipație, diaree, balonare, greață, arsuri la stomac, ulcere și afte, gastrită, colită.

  • Procese dermatologice: acnee, eczeme, psoriazis, urticarie cu mâncărime.

  • Boli neurologice: cefalee, migrenă, amețeli, vertij.

  • Tulburări respiratorii: tuse, bronșită, astm, rinită.

  • Stări psihologice: anxietate, depresie, oboseală, hiperactivitate.

  • Tulburări musculo-scheletice: durere, rigiditate, artrită, fibromialgie.

  • Altele: retenție de lichide și obezitate.Avantajele testului S/PlusTestul S/Plus se realizează cu tehnica MICROARRAY este o metodă de ultimă generatie imunoanaliza enzimatică care oferă un diagnostic precis, disponibil în 4 variante de testare.Testul S/Plus este efectuat într-un laborator specializat care analizează proba de sânge a pacientului determinând prezenta anticorpilor specifici IgG pentru o gamă largă de alimente. Un microarray proteic (sau cip de proteine ) este o metodă cu randament ridicat.Avantajul său principal constă în faptul că un număr mare de proteine poate fi urmărit în paralel analizând fiecare aliment de 2 ori astfel fiabilitatea rezultatului este mult mai mare. Cipul este format dintr-o suprafață de sprijin, cum ar fi o lamă de sticlă, membrană de nitroceluloză, perlă sau placă de microtitru , de care este legată o serie de proteine de captare.Recomandări în urma testuluiRezultatul testului S/Plus nu include diete sau meniuri bazate pe rezultate, deoarece considerăm că pentru a planifica o dieta personalizată este nevoie de un medic specialist in nutritie care să elaboreze meniuri de rotatie având in vedere următoarele aspecte ale pacientului: activitatea fizica, metabolismul sau starea hormonală, posibile patologii care trebuiesc evaluate.Cu toate acestea, rezultatul testului S/Plus include recomandări pentru fiecare aliment declanșator pe care le considerăm cele mai potrivite pe baza experientei noastre si a caracteristicilor reactiei imune mediate de cresterea nivelelor de anticorpi. Pentru un rezultat cât mai eficient recomandăm dieta în 3 faze: FAZA I ELIMINAREPacientul poate consuma toate alimentele pentru care nu s-au identificat niveluri ridicate de anticorpi IgG, în cicluri de rotație la 4 zile. Acest lucru îl va ajuta să prevină dezvoltarea unor noi aintolerante alimentare cu manifestare întârziată, dar și subnutriția. Toate alimentele pentru care s-au identificat niveluri pozitiv+, pozitiv ++ și pozitiv +++ de anticorpi IgG vor fi evitate în această primă etapă. Prin evitarea lor, procesele inflamatorii pot fi reduse semnificativ sau chiar stopate.FAZA II PROVOCAREPacientul începe dieta de provocare și reintroduce gradual, unul câte unul, alimente evitate în faza de eliminare. Astfel, pacientul descoperă cu certitudine care sunt alimentele“declanșatoare” în cazul său. De aceea este important ca alimentele să fie reintroduse pe rând, astfel încât pacientul să urmărească reacțiile.FAZA III STABILIZAREPe parcursul etapei de stabilizare, alimentele „declanșatoare“ descoperite în timpul etapei de provocare vor fi evitate pentru cel puțin un an pentru ca anticorpii IgG să se degradeze,iar corpul să își revină. Apoi pacientul poate începe o nouă etapă de provocare. Vor exista probabil unul sau mai multe alimente pe care pacientul va trebui să le evite pe tot parcursul vieții.


Digest Test

BUCURESTI

Sectorul 2

Adresa: Sos.Fabrica de Glucoza 6-8

Tel: 0753109866

E-mail:

Web: https://www.digestest.ro/

L
8:00-20:00
V
8:00-20:00
M
8:00-20:00
S
9:00-14:00
M
8:00-20:00
D
Inchis
J
8:00-20:00
Prin trimiterea mesajului intelegeti si acceptati ca cererea si datele dumneavoastra vor fi trimise catre un reprezentant al clinicii.
Fa-ti o programare