Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!

Clinica medicala

Cabinet individual de Psihoterapie Andra Dragan

Cabinet individual de Psihoterapie Andra Dragan
Orice problema are o solutie, solutia nu poate fi gasita de mintea care a creat problema fara un un ghid! Ofer servicii de Psihoterapie in cabinet sau online cu video pe Skype.

Prevenirea și Psihoterapia Tulburărilor de Anxietate in mod eficient

Drd. Psihoterapeut Andra Dragan

A
A
Prevenirea și Psihoterapia Tulburărilor de Anxietate in mod eficient

Starea de anxietate sau tulburarile de anxietate sunt considerate de majoritatea cercetătorilor, în acelaşi rând de teoriile învăţării, drept cauza principală a apariţiei nevrozei. Asemenea dereglări apar în urma stabilizării unor modele comportamentale neadaptive la situaţiile de stres. Unica cale de a depăşi anxietatea şi de a se elibera de spaime şi nevroze este „reînvăţarea”. În abordarea behavioristă există mai multe tehnici şi traininguri, a căror eficienţă a fost deja demonstrată. În ultimul timp acţiunea terapeutică apelează nu doar la simptome, ci încearcă să creeze condiţii prielnice pentru a educa persoanei încrederea în sine, pentru a schimba atitudinea ei faţă de propriul comportament şi faţă de oamenii din jur.



Ce reprezintă si ce este de fapt anxietatea?



Tulburările de anxietate reprezintă îngrijorări constante cu privire la trecut, prezent și viitor. Multe persoane care suferă de tulburarea de anxietate generalizată preferă să normalizeze aceste stări descriindu-le ,,îngrijorări din fire”. Pe de o parte aceste persoane consideră că trebuie să se îngrijoreze pentru a fi mereu pregătite, iar pe de altă parte își dau seama că îngrijorarea le face rău și trebuie să stopeze toate aceste gânduri. Anxietatea este în strânsă legătură neputința de a dezvolta inteligența emoțională, persoanele care se îngrijorează au convingeri negative despre emoții, au dificultăți în etichetarea acestora și uneori îngrijorarea constantă poate suprima activarea fiziologică. De cele mai multe ori persoanele care suferă de anxietate au avut o copilărie zbuciumată, cu părinți hiperprotectivi, unii poate au experimentat schimbarea rolurilor părinte-copil, alții au suferit în urma divorțului părinților, etc.



De unde provin Tulburarile de anxietate?





Unele studii indică un grad moderat de transmitere pe cale ereditară a tulburărilor de anxietate, în proporție de 30%. Totodată anxietatea este asociată și cu alți factori specifici cum ar fi: neuroticismul, iritabilitatea, depresia, rezistența scăzută la frustrare și inhibiția. Persoanele care se îngrijorează pentru mai multe lucruri, pot resimți simptome precum tensiune musculară, insomnie, hiperactivare fiziologică, oboseală. Rolul psihoterapeutului in procesul psihoterapiei pentru depasirea anxietatii este de a explica clienților faptul că unele tipuri de îngrijorare sunt productive, utile, iar alte tipuri de îngrijorare nu sunt productive și produc niveluri inutile de anxietate. Toate acestea se realizează în cadrul unui proces de ghidare, necesar pentru schimbarea comportamentelor dezadaptative ale clientului. Pe moment, atunci când apare starea de anxietate, ce poți face?



Orientează-ți atenția către corp, focusează-te pe respirație, încearcă să inspiri adânc și mai apoi să expiri lung, repeți de câteva ori, acest exercițiu;

Încearcă să îți identifici emoțiile (furie, tristețe, bucurie) apoi să le înțelegi;

Scrie tot ceea ce îți trece prin minte, indifferent cât de infantil ți s-ar părea;

Ascultă muzica preferată;

Atunci când bătăile inimii accelerează dacă ai la îndemână un cub de gheață, ține-l în mână și strange pumnul;



Pentru mai multe articole vizita site-ul  meu andradragan.ro unde postez cand timpul imi permite diferite articole despre probleme des intalnite in psihoterapia depresiei si a anxietatii



In situatia in care anxietate este o problema pentru dumneavoastra puteti apela la ajutorul unui psihoterapeut ce va poate ajuta sa depasiti aceste stari, uneori este nevoie si de tratament medicamentos  prescris de un medic psihiatru si de 2-3 luni de sedinte de psihoterapie cu un psihoterapeut. 


Cabinet individual de Psihoterapie Andra Dragan

IASI

Iasi

Adresa: Bld. Carol I Nr. 4, Clădirea Habitat A, etaj 2, camera 202

Tel: 0753366096

E-mail:

Web: https://andradragan.ro

L
9:00-20:00
V
9:00-20:00
M
9:00-20:00
S
9:00-20:00
M
9:00-20:00
D
Inchis
J
9:00-20:00
Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!