Cum influenteaza acizii grasi Omega-3 dezvoltarea copiilor

Publicat: 08 Noiembrie 2011 | Actualizat: 14 Februarie 2012

Generalitati


Acizii grasi Omega-3 sunt extrem de importanti pentru cresterea armonioasa a copiilor, deoarece ajuta la dezvoltarea si functionarea normala a sistemelor cerebral, ocular si cardiovascular. DHA si EPA reprezinta principalii acizi grasi Omega-3 care, desi sunt esentiali pentru sanatatea organismului, nu pot fi sintetizati in organism, fiind necesar aportul lor din alimente precum peste, lapte, nuci, conopida, seminte de in sau din suplimente alimentare.

Produsul Pure DHA de la Secom, ajuta la imbunatatirea functiilor cerebrale si la reducerea manifestarilor in afectiunile neuro-psihiatrice datorita formulei sale complexe pe baza de acizi grasi Omega-3 - EPA si DHA, in concentratii optime, vitamina E, A si D.

Ce fac acizii grasi DHA si EPA pentru copilul tau?

Acidul docosahexaenoic, cunoscut sub numele de DHA, este acidul structural al creierului, reprezentand 30% dintre grasimile din componenta acestuia. Este stiut faptul ca numai in primul an de viata, creierul copilului isi tripleaza dimensiunea, iar aportul de DHA poate sustine organismul in timpul acestei dezvoltari rapide.

Acest acid este foarte important pentru dezvoltarea optima a sistemelor cerebral, nervos central si cardiovascular. EPA sau acidul eicosapentaenoic are rol esential in reglarea proceselor fiziologice fundamentale ale organismului, cum sunt diviziunea si cresterea celulara, secretiile hormonale si transportul nutrientilor la nivel celular.

Cum ii ajuta acizii grasi Omega-3 pe copiii care sufera de ADHD?

Potrivit studiilor recente, peste 3% din copiii de astazi sufera de ADHD, o tulburare comportamentala care se manifesta prin deficit de atentie si hiperactivitate sau impulsivitate. Simptomele acestei afectiuni sunt agitatia, dificultatea copilului de a se concentra, de a respecta indicatiile parintilor, educatorilor sau profesorilor si de a-si organiza activitatea.

La copiii care sufera de ADHD, s-a constatat ca nivelul acizilor grasi Omega-3 este mai scazut, fiind necesar un aport de EPA si DHA pentru a sustine dezvoltarea normala a functiilor cerebrale si pentru imbunatatirea comportamentului.

Despre produsul natural Pure DHA

Pure DHA, de la Secom, datorita formulei complexe pe baza de acizi grasi Omega-3: EPA si DHA, vitaminele A, D si E, ajuta la dezvoltarea inteligentei copiilor prin imbunatatirea performantelor cognitive, de concentrare si de memorare si la imbunatarirea somnului, vederii si auzului.

Ajuta la reducerea manifestarilor in afectiunile neuro-psihiatrice: autism, ADHD, schizofrenie, diskinezie tardiva, depresie si sindrom Down. Prezentarea produsului Pure DHA sub forma de capsule gelatinoase moi, cu gust de fructe, face ca acesta sa fie mai usor de administrat copiilor.

Pure DHA este un supliment alimentar. Se recomanda citirea cu atentie a informatiilor de pe ambalaj.Pure DHA face parte din portofoliul Secom si este disponibil in farmaciile si magazinele cu profil naturist din intreaga tara. Acesta este un supliment alimentar. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj.


Email
Clinici
recomandate

Senzatia de picioare grele, picioare umflate seara?Senzatia de picioare grele, picioare umflate seara?

In care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartamentIn care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartament

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Acizii grasi omega 3

Valoarea nutritiva a principalelor alimente – cat? Cum? Si de ce? Este bine sa mancam echilibrat

Nefropatia cu imunoglobuline A

Pestele si fructele de mare

Antiinflamator natural pentru raceli si alte afectiuni

Rezolutia pentru 2021: am mai multa grija de sanatatea mea!

Obiceiuri sanatoase pentru imunitate crescuta

Probleme (intime) de sanatate de la 20 la 50 de ani

Depresia - tristetea patologica

Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de peste

Artrita reumatoida