Cele mai importante beneficii ale ghimbirului, confirmate de studii clinice

Actualizat: 12 Iunie 2017
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Dintre toate plantele cu aplicatii in fitoterapie, ghimbirul prezinta un interes aparte pentru lumea medicala.

Testele clinice au confirmat o serie de proprietati terapeutice ale ghimbirului, cum ar fi ameliorarea senzatiei de greata - care apare pe fondul raului de miscare sau in timpul sarcinii - si favorizarea digestiei, iar cercetatorii continua sa descopere tot mai multe argumente in favoarea sa.

Ghimbirul alunga senzatia de greata

Ghimbirul (Zingiber officinalis) este inrudit cu turmericul (Curcuma longa) si cardamomul (Elettaria cardamomum).

Principala substanta activa, care se extrage din radacina plantei, poarta denumirea de gingerol si a fost asociata de cercetatori cu inlaturarea senzatiei de greata si stoparea impulsului de a voma.

Din acest motiv, lumea medicala analizeaza posibilitatea de a-l folosi pentru usurarea suferintei si imbunatatirea starii generale la pacientii care au fost supusi la interventii chirurgicale si chimioterapie.

UN SFAT PENTRU VACANTA: Raul de miscare poate fi combatut pe cale naturala cu suplimentele alimentare care contin extract standardizat de ghimbir, o solutie sigura si eficienta, deoarece sunt usor de administrat si beneficiezi de substantele active ale plantei in proportii optime, asa cum au fost stabilite de specialisti.

In afara de ameliorarea simptomelor negative ale raului de miscare, ghimbirul poate fi un remediu pentru greturile matinale.

In urma a 12 studii clinice, la care au participat 1.278 de femei insarcinate, s-a constatat ca intre 1,1 si 1,5 grame de ghimbir reduc considerabil senzatia de greata, fara sa prezinte riscuri pentru mama sau fat.

Ghimbirul trateaza indigestia

Indigestia se manifesta prin crampe abdominale recurente si disconfort resimtit in partea superioara a stomacului.

Daca metabolismul lent este considerat principala cauza, testele clinice au subliniat eficienta ghimbirului in favorizarea digestiei. Intr-un studiu efectuat pe 24 de persoane, 1,2 grame de ghimbir inainte de masa au redus la jumatate timpul necesar pentru golirea stomacului.

CONCLUZIA: Deoarece accelereaza absorbtia alimentelor, suplimentele alimentare care contin ghimbir, in combinatie cu alte plante medicinale precum musetelul si roinita, pot fi benefice si persoanelor care resimt disconfort abdominal dupa masa.

Acestea sunt numai o parte dintre beneficiile dovedite ale plantei medicinale. Click aici pentru a afla mai multe despre ghimbir si aplicatiile sale in medicina bazata pe plante.


Citeste si despre:

Cele mai bune si cele mai nocive alimente pentru dantura Cele mai sanatoase bauturi indicate in pierderea in greutate Patrunjelul: beneficii asupra sanatatii Ghimbirul si beneficiile sale pentru sanatate Cum se administreaza probioticele pentru maximum de beneficii? O digestie mai buna in mod natural Beneficiile busuiocului Carenta de fier: cum sa obtinem suficient fier? Actiunea unui produs fito-apicol romanesc in autism 9 condimente si plante cu reale beneficii asupra pielii Beneficii si atentionari legate de consumul de ceai Beneficiile medicale ale condimentelor si mirodeniilor 10 mirodenii cu efecte benefice pentru sanatate Aromaterapia - utilizari si beneficii 9 motive sa consumati mai multi cartofi dulci Catalogul national de programe de studii complementare
Cere sfatul medicului ×