Planificarea sarcinii este vitala pentru sanatatea intregii familii

Publicat: 10 Iulie 2017 | Actualizat: 10 Iulie 2017
Autor: SfatulMedicului

Grija acordata preconceptiei este la fel de importanta ca si grija pe care o acordam dupa conceptie. Insa, majoritatea cuplurilor care doresc sa devina parinti ignora acest lucru pana cand incep problemele. Planificarea sarcinii este, astfel, un lucru vital ce trebuie atent analizat atat de catre femeie, cat si de catre barbat.

Fiecare cuplu este incantat de ideea unui bebelus in familie. Si de aceea, pentru sanatatea intregii familii, trebuie avuta in vedere o cercetare amanuntita referitoare la starea de sanatate a celor doi, dar si adoptarea unui stil de viata adecvat.

Ambii parteneri trebuie sa adere la un plan de preconceptie daca isi doresc un copil

Odata ce doua persoane se decid sa aiba un copil, este important sa adopte si un plan de preconceptie, inainte de a incepe propriu zis sa creeze acel copil.

Planificarea sarcinii ajuta la pregatirea femeii, cat si a barbatului pentru ceea ce va urma. Se axeaza pe atingerea unei stari de bine atat fizice, cat si emotionale si financiare.

Cuplurile sanatoase si care se iubesc au mai multe sanse sa conceapa un copil fara probleme si cu mai multa usurinta decat cuplurile stresate, care nu si-au facut nici un singur plan inainte.

Si chiar daca majoritatea dintre noi se gandeste ca numai femeia trebuie sa se ingrijeasca de starea ei de sanatate inainte de conceptie, este un lucru valabil si pentru barbatul din cuplu. Ba chiar este un element imperativ, incurajat de specialistii moderni.

Si barbatii trebuie sa aiba grija de sanatatea lor inainte de a deveni parinti. In acest sens, se pot urma sfaturile familiei sau ale rudelor cu experienta, dar mai bine ar trebui consultati medici specializati care vor sti exact ce sa recomande celor ce isi doresc un copil.

Planificarea sarcinii ar trebui facuta de ambii parteneri cu cel putin trei luni inainte de conceptie.

Preconceptia in cazul barbatilor

Ca si femeile – viitoare mame – si barbatii ce isi doresc cu ardoare un copil trebuie sa se ingrijeasca de anumite lucruri ce tin de bunastarea familiei si de sanatatea lor pentru ca bebelusul sa apara pe lume fara probleme.

Ca si in cazul femeilor, si partenerii de sex masculin din cuplu trebuie sa fie intr-o forma fizica buna inainte de conceptie. Trebuie sa aiba o sanatate buna si, de asemenea, sa reduca stresul pentru a putea avea o performanta sexuala reusita.

O minte limpede, un corp sanatos si un aport zilnic de vitamine, minerale si micronutrienti sunt indicate in acest caz. Toate aceste substante pot fi acumulate de corpul barbatului intr-o doza optima prin administrarea de suplimente naturale pentru barbati.

Aceste produse pentru fertilitate au la baza antioxidanti, multivitamine, taurine si minerale perfecte pentru intretinerea sanatatii functiei reproductive masculine a viitorilor tati.

Suplimentele din gama Fertilovit pentru barbati sunt dedicate sporirii fertilitatii si imbunatatirii calitatii spermatogenezei, vitale pentru procesul de conceptie.

Alimentatia este unul dintre cei mai importanti factori care trebuie luati in considerare in cazul problemelor de infertilitate. Pentru stimularea fertilitatii masculine se recomanda consumul de alimente proaspete, fructe si legume.

Fructele de Goji ajuta la eliminarea radicalilor liberi si stimuleaza imunitatea.

Avocado, datorita continutului bogat de vitamina E ajuta la reglarea ovulatiei si la producerea mucusului cervical, esential in procesul conceptiei.

Stridiile, abunda in zinc si sporesc fertilitatea. Zincul este considerat cel mai important nutrient pentru fertilitate intrucat ajuta la productia de sperma si ovule sanatoase.

Asadar, dupa cum se poate observa cu usurinta, si barbatii trebuie sa aiba grija din timp de sanatatea lor si sa consume alimente proaspete, organice si cu vitamine care sa stimuleze functiile reproductive, astfel incat sarcina sa aiba loc simplu si exact cum este dorit.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Centrul Medical Panduri
Tel: 0219901
Bucuresti, Clinica Panduri: Str. Ioan Athanasiu Nr.34 Clinica Arcul De Triumf:...
Donna Medical Center
Tel: 0212523232
Bucuresti, Str. Traian Nr. 234, Et.1, Sect. 2, Bucuresti (intre Calea Mosilor Si...

Medici

Medic specialist obstetrica - ginecologie Dr. Horatiu Alexandru Haradja
Obstetrica-Ginecologie - Donna Medical Center
Bucuresti, 0212523232
Medic primar obstetrică-ginecologie Dr. Laura Leonte
Obstetrica-Ginecologie - Donna Medical Center
Bucuresti, 0212523232

Servicii si oferte medicale

Email
Clinici
recomandate
Medici
recomandati
Servicii
specializate

Nutrienti necesari dezvoltarii optimeNutrienti necesari dezvoltarii optime

Lucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumatLucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumat

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei