Peste 50 de dosare de fertilizare in vitro au fost aprobate de comisia Ministerului Sanatatii

Publicat: 13 Iulie 2011

Comisia Ministerului Sanatatii pentru includerea cuplurilor solicitante in Subprogramul de fertilizare in vitro si embriotransfer a aprobat 58 de dosare, reprezentand 55% din totalul celor depuse pentru a fi incluse in programul national lansat in iunie, informeaza Ministerul Sanatatii.

In cursul lunii iunie, s-au inregistrat la Ministerul Sanatatii 106 de dosare ale cuplurilor care s-au prezentat la unul din centrele incluse in program.

Dintre acestea, 48 de dosare au fost respinse, 31 dintre ele pentru ca nu au intrunit criteriile de natura medicala, iar alte 17 nu au intrunit criteriile de natura administrativa stabilite prin ordinul ministrului Sanatatii.

In termen de cinci zile, hotararea comisiei va fi comunicata unitatilor sanitare la care cuplurile au depus dosarele pentru includerea in Subprogramul FIV/ET, urmand ca acestea sa informeze, la randul lor, cuplurile solicitante.

Ministerul Sanatatii recomanda unitatilor sanitare care deruleaza subprogramul FIV/ET sa efectueze o verificare preliminara a dosarelor depuse de cuplurile interesate inainte de transmiterea dosarelor catre minister, intrucat comisia pentru includerea cuplurilor in Subprogramul FIV/ET nu este in masura sa aprobe dosare care nu intrunesc conditiile impuse prin Ordinul ministrului sanatatii nr.765/2011.

Bugetul programului gratuit de fertilizare in vitro si embriotransfer este de 4 milioane de lei. Pentru fiecare cuplu, statul suporta cheltuielile unei singure proceduri. Alte eventuale proceduri se fac pe cheltuiala cuplului.

In 2011, aproximativ 800 de cupluri vor putea beneficia de procedura de fertilizare in vitro.


Email

Citeste si despre:

Cum se desfasoara fertilizarea in vitro? Fertilizarea in-vitro (FIV) – Informatii generale Extragerea ovulelor – Fertilizarea in vitro Diagnosticul genetic preimplantare (PGD) – Fertilizarea in vitro Prezervarea fertilitatii prin crioconservare, in cadrul departamentului de fertilizare in vitro Euromaterna Mentine-ti ficatul sanatos! Ce anticorpi apar in urma infectiei cu SARS-CoV-2 si cand se dezvolta? Explicatiile specialistilor MedLife Solutii naturale pentru parazitoze Transferul embrionar – Fertilizarea in vitro Cultivarea embrionilor – Fertilizarea in vitro Transferul de blastocisti – Fertilizarea in vitro Transferul embrionilor congelati (FET) – Fertilizarea in vitro Eclozarea asistata – Fertilizarea in vitro