100 de nasteri la Spitalul Nicolae Malaxa din Capitala, dupa deschiderea noilor sectii

Publicat: 10 Noiembrie 2011

100 de nasteri au fost realizate la Spitalul Clinic "Nicolae Malaxa" din Capitala, in intervalul de o luna de la deschiderea noii sectii de obstetrica-ginecologie si neonatologie - ambele preluate de la Spitalul Clinic Caritas, au declarat, miercuri, reprezentantii unitatii sanitare.

"Astazi (miercuri - n.r.) s-a nascut copilul cu numarul 100. (...) La 30 septembrie a fost inaugurata si noua sectie de chirurgie generala a spitalului, pana in momentul de fata efectuandu-se peste 100 de interventii chirurgicale. Se fac cam trei-patru operatii pe zi", a precizat managerul spitalului, dr. Florin Adrian Secureanu.

Reprezentantii spitalului au mai spus ca "Nicolae Malaxa" este singura unitate sanitara din tara care are un computer tomograf pentru persoane supraponderale. Proiectul de consolidare, dotare si modernizare a spitalitalului a fost demarat in urma cu doi ani. Pana in prezent s-au cheltuit 10 milioane de euro.

"Sunt convins ca acesta va deveni unul dintre spitalele de referinta, posibil un centru de cercetare pentru ca exista posibilitatea platoului tehnic. in doi ani am investit circa 120 de milioane de euro in cele 21 de spitale pentru ca pacientii sa beneficieze de conditii civilizate si de aparatura medicala la standarde internationale. Policlinicile si cabinetele medicilor de familie vor reprezenta o tinta pentru lunile urmatoare", a precizat edilul Capitalei, Sorin Oprescu.

Spitalul "Malaxa" se numara printre cele 21 de unitati preluate in adminstrare de municipalitate, de la Ministerul Sanatatii.

.ro


Email

Citeste si despre:

Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania Regim de ingrasare Beneficiile ananasului Sanatatea femeii - vulnerabilitati Hepatita virala cronica cu virus C - tratament, efecte adverse Mentine-ti ficatul sanatos! De ce sa mergi la dentist in pandemie? Te confrunti cu menstruatie anormala? Cat e normal sa intarzie ciclul? 70 de milioane de oameni din intreaga lume sunt afectati de glaucom, iar jumatate dintre ei nici nu stiu! Tu vrei sa stii? Salvestrolii, promedicamente din alimente, cu actiune anticanceroasa Metode de a reduce cantitatea de sare din alimentatie Exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania Operatia cezariana