Motive pentru care este de preferat un implant dentar fast & fixed

Actualizat: 21 Februarie 2017
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

In ultimii ani, stomatologia a fost revolutionata de numeroase concepte inovative, toate promovate in ideea asigurarii unui act medical fara repros.

In implantologie, una dintre cele mai performante tehnici despre care se poate vorbi in momentul actual este aceea de implant dentar fast & fixed.

Optiunea se adreseaza atat persoanelor cu edentatie totala, cat si celor in pericol de a ajunge edentati total.

De asemenea, sistemul Fast&Fixed reprezinta varianta optima de inlocuire a dintilor lipsa pentru persoanele care nu pot sustine lucrari fixe pe proteze dentare sau pentru cei la care pierderea osoasa nu permite aplicarea implanturilor dentare clasice.

Tehnica implant dentar fast & fixed (este o tehnica si nu un tip de implant dentar) necesita expertiza si experienta unui stomatolog bun, dat fiind faptul ca este dificila si nu multi specialisti o pot face.

Motive pentru a alege un implant dentar fast & fixed

1. Rezultate imediate. Conceptul este orientat catre dorintele pacientului. Tehnica de implanturi dentare fast & fixed este rapida si raspunde optim nevoilor pe care pacientul le are. Se realizeaza intr-o singura zi, ceea ce inseamna ca toate procedurile implicate - extractiile, inserarea implanturilor si proteza fixa – se executa in 24 de ore. Atat pe implanturile drepte, cat si pe implanturile angulate la 35, lucrarea protetica se ataseaza la doar cateva ore dupa ce acestea se insereaza. Imediat dupa interventie, pacientii vor avea dinti ficsi, un zambet de nota maxima si posibilitatea de a-si continua viata sociala fara niciun impediment.

2. Costuri reduse. Implantul dentar fast & fixed permite o planificare exacta a costurilor, nefiind vorba de un tratament indelungat la al carui cost initial se mai pot adauga, pe parcurs si altele.

Mai mult de atat, o astfel de interventie necesita costuri reduse in comparatie cu cele ale implanturilor dentare clasice. Justificat, de astfel! In cazul realizarii unor implanturi dentare clasice, pacientul va trebui sa faca mai multe vizite la stomatolog, pentru ca sunt necesare mai multe interventii, iar timpul de vindecare poate fi chiar si de 12 luni.

3. Garantie indelungata. Implanturile Fast & Fixed au o garantie de pana la 20 de ani. Deseori, pacientii sunt asigurati de catre stomatologi ca implanturile dentare clasice au garantie pe toata durata vietii, doar ca sintagma face referire la durata vietii implantului si nu a pacientului.

La acelasi mod se pune problema si in cazul implanturilor dentare fast & fixed. Durata de viata a unui implant dentar difera de la un pacient la altul si in functie de gradul de igiena orala - cu cat este mai precara, cu atat scade mai multa durata de viata a implantului.

Celor 3 motive principale mentionate anterior li se adauga si altele a caror importanta nu este de neglijat:
- tehnica fast & fixed nu implica durere;
- nu exista probabilitatea de a aparea complicatii in timpul si dupa realizarea interventiei;
- aspect estetic 100% asigurat;
- nu sunt necesare operatii de augmentare, dat fiind faptul ca tehnica foloseste osul nativ al pacientului.

Sistemul Fast& Fixed presupune un numar redus de implanturi (4 pentru mandibula si 6 pentru maxilar), ceea ce inseamna ca pacientul va experimenta o interventie care nu il va traumatiza prin durata indelungata si etape laborioase.


Citeste si despre:

Motive pentru care este recomandat sa consumati capsuni Motive pentru care este bine sa beti apa Motive pentru care este bine sa mancati oua 6 motive pentru care un pahar de vin zilnic iti va face bine 10 motive pentru care nu ne simtim satui 6 motive pentru care raceala persista 6 motive pentru care plang bebelusii noaptea si tu pierzi ore pretioase de somn Descopera puterea plantelor pentru o minte agila si un somn odihnitor Manifestul emotiilor reale - 6 vedete din Romania provocate sa arate #EmotiiReale Motive pentru care ai mereu picioarele reci Dr. Veronica Crisan, medic pediatru: Care este motivul pentru care bebelusii au colici? 5 motive pentru care trebuie sa eviti excesul de antibiotice 8 motive pentru care oboseala afecteaza viata sexuala Motive pentru care va simtiti mereu obositi Motive pentru care sportul este esential pentru sanatate 6 motive pentru care femeile au nevoie de magneziu
Cere sfatul medicului ×