Ministrul Sanatatii a participat la inaugurarea UPU a Spitalului Grigore Alexandrescu

Publicat: 04 Septembrie 2015

Ministrul Sanatatii, Dr. Nicolae Banicioiu a participat la inaugurarea lucrarile primului tronson al noii Unitati de Primire Urgente a Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu.

Unitatea de Primire Urgente are o capacitate de 22 de posturi care poate asigura toate tipurile de urgente (de la urgente minore la urgente majore).

Spitalul Grigore Alexandrescu este un centru de excelenta in care se facinterventii medicale la nivel european. Ca ministru vreau ca acest spital sa poata oferi conditiile cele mai bune pentru tratarea celor care ajung aici, iar Unitatea de Primiri Urgente de aici va fi una de top pentru toate tipurile de urgente. Ministerul Sanatatii va continua sa sprijine toate spitalele care fac eforturi pentru modernizare”, a declarat ministrul Sanatatii, dr. Nicolae Banicioiu.

„In lunile urmatoare se vor continua lucrarile pentru finalizarea intregii cladiri. In etapa actuala, spatiile permit asigurarea asistentei medicale de urgenta a peste 50.000 de copii anual, urmand ca la finalizarea lucrarilor sa se asigure asistenta medicala de urgenta pentru peste 100.000 de copii anual”, a precizat Acad. Dan Mircea Enescu , manager al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”.

Valoarea maxima estimata a lucrarilor de consolidare este de 27.113.040,80 lei cu TVA.

Sprijinul realizarii acestor lucrari apartine in totalitate Ministerului Sanatatii atat in ceea ce priveste consolidarea cat si extinderea si modernizarea. In ceea ce priveste dotarea unitatii cu echipamente medicale de ultima generatie, un aport semnificativ l-au avut sponsorizarile primite.

Intrucat pentru acest obiectiv de investitie Ministerul Sanatatii a alocat suma de 15.247,00 mii lei, spitalul poate aloca din aceasta suma 14.879.983,18 lei cu TVA care reprezinta valoarea estimata a lucrarilor de constructii.

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” este cel mai vechi spital pentru copii din Romania, dat in folosinta in anul 1886. In spital functioneaza 10 sectii clinice si numeroase compartimente medicale, 19 departamente insotitoare si 17 ambulatorii de specialitate.

Sursa: Ministerul Sanatatii


Citeste si despre:

Modificarea si completarea Ordinului ministrului sanatatii nr.1803/29 octombrie 2008 Organizarea sistemului national de asistenta medicala de urgenta si de prim ajutor calificat Metodologie pentru desfasurarea concursului de rezidentiat, sesiunea 9 noiembrie 2008 Legislatia privind vaccinarile Metodologia efectuarii consultatiei prenatale si a consultatiei postnatale, Carnetului gravidei si Anexei pentru supravegherea medicala a gravidei si lauzei Probleme cu acneea? Solutiile naturale sunt cele recomandate Postbioticele – O noua solutie pentru sanatatea intestinului Trateaza astmul natural cu aerosoli de sare! Efectele secundare ale tratamentelor pentru scaderea colesterolului Securitate si sanatate in munca: expunerea la zgomot Cerintele minime de securitate si sanatate referitoare la expunerea lucratorilor la riscurile generate de vibratii Sanatatea publica Infiintarea, organizarea si functionarea Scolii Nationale de Sanatate Publica si Management Sanitar