Intrebari frecvente despre implantologie, sub indrumarea Dr. Serban

Actualizat: 11 Septembrie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Implantologia dentara este parte din aria de activitate a unui medic stomatolog competent; se refera la inlocuirea a unuia sau a mai multor dinti lipsa, prin introducerea unei structuri de titan pe baza caruia se va realiza o coroana dentara.

Spus pe scurt, implantologia dentara repara ceea ce mama natura nu a oferit sau ceea ce, prin neglijenta pacientilor, a dus la pierderea dintilor naturali, permanenti.

Pare a fi o procedura complexa, drept pentru care se recomanda ca un pacient sa aiba in vedere o serie de aspecte pana la decizia de final. Nu tine numai de procedura si de buget, ci si de alegerea unui medic implantolog care sa ofere siguranta pacientului si calitate in tipul de serviciu oferit.

Implantologie – primii pasi

Un pacient devine apt pentru implant dupa o serie de analize si constatari. Se cere printre altele si o radiografie. Este insa gresit sa credem ca acolo unde structura osoasa tradeaza o extractie mai veche, unde gingia este foarte mult retrasa implantul nu va avea succes.

Din acest punct de vedere Dr. Serban apreciaza ca tine atat de iscusinta medicului, cat si de aparatura de care dispune. O clinica de top dispune de toate acestea pentru ca rata de succes a procedurii sa fie tot mai mare.

Asa se face ca aparatura de ultima generatie precum PIEZOSURGERY este de dorit – rezolva tot mai multe cazuri delicate precum implantul la pacienti cu oase inguste la nivelul maxilarului, acolo unde se necesita augmentari osoase etc.

Implantologie – procedura

Interventia nu este una de speriat. Sub anestezie, se implanteaza ceea ce este de fapt sustinerea dintelui fals. Pacientul are doar o jena dupa efectul de anestezie, simtind doar firele operatiei.

Urmeaza mai apoi perioada postoperatorie, cea de osteointegrare. Dr. Serban explica: in termeni populari este ca o adaptare la structura osoasa si se recomanda un minim de 6 luni pentru asta. Pasul final este legat de proteza, de materialul ce imbraca structura din titan si face ca implantul sa para ca un dinte normal, natural.

Tipul de implant

La fel ca optiunile in materie de cabinet, servicii si asa mai departe, exista varietate si la tipul de implant. Dr. Serban precizeaza ca tine de recomandare de la caz la caz, insa calitatea este cea care face diferenta si ofera rezistenta pe care o cautam cu totii la implanturile de acest gen.

Conteaza gravitatea fiecarui pacient si mai cu seama gradul de resorbtie osoasa. Exista metode moderne si implanturi pe aceasta lungime de unda care sa se potriveasca de minune - implant Trabecular spre exemplu, cel special creat si indicat pacientilor ce au nevoie de stimulare a regenerarii osoase.

Desigur, costurile difera de la caz la caz, de la un minim de 400 de euro ce poate sa ajunga si la 1500. Desi pretul poate ca nu este o orientare a calitatii, ieftin nu este egal cu ceea ce da incredere in rezistenta pe termen lung.

Implantologie, la punctul si decizia de final – cand si unde

Procesul complex si tratamentul aferent implantului dentar se poate desfasura in orice perioada a anului, la orice pacient cu un dinte lipsa sau chiar mai multi. Varsta nu este nici ea o conditie. Ramane de ales un medic implantolog competent, de preferat a se verifica daca exista cunostinte, calificari de chirurgie orala cat si de protetica dentara.

Un alt reper oferit de Dr. Serban este o completare a serviciilor de implantologie: a se oferi si garantie a lucrarii este deja punctul final si determinant pentru a asigura pacientul ca totul a decurs la standardul dorit. Nu numai din punct de vedere estetic implantul bine realizat este apreciat si practic, ci si pe termen lung, fizic, la modul in care se incadreaza alaturi de ceilalti dinti.


Citeste si despre:

10 intrebari frecvente despre medicamentele generice Coroane de portelan - Intrebari frecvente despre coroanele din portelan Coroane de portelan - Intrebari frecvente despre puntile dentare 7 intrebari stanjenitoare despre sex si raspunsurile lor Anticonceptionalele – intrebari frecvente Igiena dentara - Intrebari frecvente referitoare la igiena dentara Manifestul emotiilor reale - 6 vedete din Romania provocate sa arate #EmotiiReale Beneficiile si perspectivele chirurgiei robotice Disfunctia erectila - raspunsuri la intrebari frecvente Intrebari frecvente legate de polimialgia reumatica si arterita cu celule gigante Astmul bronsic si alergiile - raspunsuri la intrebari frecvente Celule stem intrebari frecvente Mezoterapia – intrebari frecvente Canalul Radicular - Intrebari frecvente referitoare la tratamentul canalului radicular
Cere sfatul medicului ×