Campania anuala de vaccinare antigripala gratuita a Ministerului Sanatatii, continua

Publicat: 24 Noiembrie 2020 | Actualizat: 24 Noiembrie 2020

In aceasta saptamana, inca 930 000 doze de vaccin gripal vor ajunge la directiile de sanatate publica si mai apoi in cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizarii persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire.

Cu dozele distribuite in aceasta saptamana, Ministerul Sanatatii a repartizat 2 430 000 doze de vaccin, reprezentand peste 80% din numarul total achizitionat pentru sezonul 2020-2021. Ultima transa de doze de vaccin gripal va fi asigurata la inceputul lunii decembrie.

Reamintim ca, in cadrul campaniei de vaccinare gratuita a Ministerului Sanataii sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani instituionalizai, personal medical, precum si gravide, conform recomandarilor OMS si ECDC.

Ca in fiecare an, campania Ministerului Sanatatii se deruleaza prin cabinetele medicilor de familie si in unitati sanitare cu paturi. Repartitia dozelor de vaccin catre directiile de sanatate publica se face in mai multe etape, la fel ca in anii trecuti.

Pana la data de 15 noiembrie a.c. in cadrul campaniei de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii, au fost vaccinate un numar de 652 393 persoane din categoriile la risc.

Conform INSP, la nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) a fost de43.871, cu 48.1% mai mic comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (84.603) si cu 2.6% mai mic comparativ cu cel din saptamana anterioara (45.068).

Pana in prezent a fost inregistrat un singur caz de gripa confirmat cu laboratorul si niciun deces confirmat cu virus gripal.

Sursa: Ministerul Sanatatii


Email

Asigura functionarea normala a vaselor de sange cu rol antioxidantAsigura functionarea normala a vaselor de sange cu rol antioxidant

In care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartamentIn care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartament

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Raspunsuri la intrebarile legate de vaccinul antigripal

Vaccinul antigripal. Afla cum te protejezi de gripa sezoniera

Cand trebuie facut vaccinul antigripal?

Riscurile si beneficiile vaccinului antigripal

De ce poti raci chiar daca te vaccinezi antigripal?

Rolul tratamentului compresiv in vindecarea ulcerului varicos

Rezolutia pentru 2021: am mai multa grija de sanatatea mea!

Obiceiuri sanatoase pentru imunitate crescuta

Vaccinul antigripal: mituri

Vaccinarea antigripala (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari)

Vaccinarea antigripala

Organizarea si functionarea Centrului National de Sanatate Mintala

Acordarea gratuita de lapte praf copiilor cu varste intre 0-12 luni