Britanicii au inventat pasta de dinti care reconstruieste smaltul

Publicat: 24 Mai 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate


In Marea Britanie a fost lansata o pasta de dinti care reconstruieste smaltul dintilor, scrie "The Telegraph".
Pasta imbraca dintii cu un strat de calciu lichid, mineralul din care este construit smaltul, care ajuta dintii sa se repare singuri. Calciul sigileaza cariile si protejeaza nervii expusi prevenind durerea.
Pasta de dinti Enamel Care Sensitive, creata de compania Arm and Hammer, este prima care cauta sa elimine cauza sensibilitati dintilor in loc sa o mascheze.

Tratamentul este destinat in special persoanelor care sufera din cauza dintilor sensibili. Numai in Marea Bitanie numarul acestora se ridica la 13 milioane, iar costurile tratamentelor se ridica la aproape 90 de milioane de euro pe an.

Graham Barnby, medicul stomatolog care s-a ocupat de testarea produsului, a indicat faptul ca imbunatatirile au fost remarcate dupa doar doua saptamani. Reprezentantii Arm and Hammer au spus: "Pasta de dinti contine de opt ori mai mult calciu care, in combinatie cu saliva, acopera dintii si contribuie la refacerea smaltului".

Sensibilitatea dintilor este o problema care apare la majoritatea persoanelor in varsta, pentru ca gingiile se retracteaza sau smaltul se erodeaza din cauza alimentelor sau bauturilor acide.

Sursa: StiriLocale.ro


Citeste si despre:

Cum sa alegeti pasta de dinti potrivita Fluorul din pasta de dinti - sanatos sau nu? Profilaxie - cum sa avem o dantura sanatoasa Cum alegem o pasta buna de dinti? Bruxism - Intrebari frecvente referitoare la scrasnirea dintilor (bruxism) Agenezia dentara - cauze, simptome si solutii pentru lipsa dintilor De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Alimentatia cu dulciuri poate distruge dentitia copilului tau Pedodontie - Dentitia copiilor Microplasticul, nanoplasticul - riscuri ascunse si boli asociate Cat de sanatos este zambetul tau? Eruptia dentara Obturatiile coronare din compozit vs inlayuri vs coroane Abcesul dentar