Un studiu canadian contesta eficienta vaccinurilor impotriva cancerului de col uterin

Publicat: 03 Ianuarie 2012

Un studiu canadian contesta eficienta vaccinurilor impotriva cancerului de col uterin si subliniaza riscul unor efecte secundare grave, scrie marti cotidianul Le Soir.

Doi cercetatori canadieni de la universitatea British Columbia, din Vancouver, au atras atentia, pe baza a 100 de studii, ca lista efectelor secundare grave legate de vaccinarea anti-HPV (virusul Papiloma uman, responsabil pentru aparitia cancerului de col uterin - n.r.) in lume include decese, convulsii, parestezii, paralizii, sindromul Guillain-bare, mielite transverse (sindrom neurologic cauzat de inflamarea maduvei spinarii - n.r.) si chiar cancer de col uterin.

In locul vaccinarii in masa, oamenii de stiinta sugereaza vaccinarea femeilor expuse la factori de risc pentru acest tip de cancer - fumatul, folosirea de contraceptionale orale, inflamatii cronice. De asemenea, ei recomanda intensificarea efectuarii de frotiuri cervicovaginale, ce permit depistarea cancerului de col uterin.

.ro


Email

Citeste si despre:

Indicatiile vaccinului anti-HPV in prevenirea cancerului de col uterin Displazia cervicala (Displazia de col uterin), cancer de col uterin si Infectia cu virusul papiloma uman Displazia cervicala, cancer de col uterin si Infectia cu virusul papiloma uman Organizarea si desfasurarea screening-ului in cancerul de col uterin Cancerul de col uterin este curabil daca este detectat devreme De ce sa mergi la dentist in pandemie? Mentine-ti ficatul sanatos! Importanta si rolul enzimelor digestive pentru organism Simptomele insidioase ale cancerului de col uterin Cancerul de col uterin: cand este contraindicata conizatia Cancerul de col uterin - simptome, cauze, tratament Cancerul de col uterin – posibilitati de diagnostic Diagnosticarea infectiilor cu HPV si preventia cancerului de col uterin