Pentru o viata sanatoasa, verifica-ti inima des – Dr. Cezar explica de ce

Actualizat: 22 Martie 2023
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Dr. Cezar: „O durere cu caracter de apasare, presiune, strangere ca de gheara pe care o poti arata cu toata mana deschisa, care este continua si dureaza macar 20 de minute este foarte probabil sa fie de cauza cardiaca: angina pectorala sau infarct miocardic, situaie in care trebuie sa apelezi de urgenta la 112. Infarctul nu trece de la sine! O astfel de durere mai poate iradia in mana stanga, in special in ultimele doua degete, in gat, in mandibula , in spate sau in abdomen, este prelungita si nu se modifica daca schimbi pozitia sau respiri adanc si poate fi insotita de transpiratii, greturi sau dificultate in respiratie. La femei, la diabetici sau la varstnici principalele simptome pot fi slabiciunea intensa si oboseala instalate brusc dar fara durere prea mare."

Numarul adultilor sub 79 de ani cu hipertensiune arteriala a crescut in ultimii 30 de ani de la 650 milioane la 1.28 miliarde, conform unui studiu recent al Organizatiei Mondiale de Sanatate. Problemele de natura cardiovasculara sunt in topul motivelor de deces timpuriu la nivel mondial, iar principala cauza pare sa fie lipsa preventiei. Din fericire, Dr. Cezar ne arata cum metodele moderne de monitorizare a sanatatii inimii ne ajuta sa avem mai multa grija de propria viata.

Cine ignora cel mai mult sanatatea inimii?

Ca parte din documentarea pentru noul ceas inteligent HUAWEI WATCH D care masoara tensiunea arteriala, HUAWEI a condus un studiu prin care a concluzionat ca hipertensiunea arteriala este din ce in ce mai frecventa in randul tinerilor, cu accent pus pe persoanele intre 18 si 35 de ani. Desi aceasta este varsta cea mai stresanta, activa si mai solicitanta din punct de vedere fizic, tinerii nu considera necesara verificarea preventiva a sanatatii, cu toate ca in ziua de azi, datorita tehnologiei, acest lucru este mai usor ca oricand.

Ce si cum putem masura singuri? Cand este nevoie de o vizita la medic?

Tensiunea arteriala, unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea inimii, poate fi astazi masurata cu acuratete chiar si acasa sau in vacanta, cu ajutorul HUAWEI WATCH D, primul ceas EKG certificat ca dispozitiv de tip medical. Ceasul are integrati senzori EKG de inalta performanta, care fac posibila verificarea inimii in orice moment al zilei. Pe langa functia de EKG, HUAWEI WATCH D are un senzor de inalta performanta care inregistreaza cu acuratete schimbarile in tensiunea arteriala.

Astfel de dispozitive ne ajuta sa prevenim posibile probleme de sanatate ale inimii. Prin aplicatii ca HUAWEI Health, HUAWEI ofera o alternativa stresului asociat programarilor si drumurilor la doctor. Astfel, dupa doar un minut de „testare” a tensiunii arteriale, persoana testata se va incadra in una din cele 3 categorii posibile ca rezultat, diferentiate si prin culori:

1. Verde – tensiunea arteriala incadrata in categoria verde inseamna o tensiune perfect normala, nefiind necesara nicio actiune ulterioara.

2. Galben – in categoria galben intra persoanele cu o tensiune usor in afara limitelor normale, iar recomandarea este sa se repete testul intr-un moment mai odihnit.

3. Rosu – se recomanda vizita la un medic specialist pentru o analiza mai complexa a sanatatii inimii.

Cat de des sa fim preocupati de sanatatea inimii?

Cu cat mai des, cu atat mai bine. Tehnologia moderna avanseaza pe zi ce trece, revolutionand inclusiv medicina preventiva. Intr-o lume in care controlul sanatatii este atat de facilitat de evolutia digitala, cu cat ne verificam mai devreme si mai des starea de sanatate, cu atat putem interveni mai din timp cand apar schimbari in sistemul nostru cardiovascular.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Ai un stil de viata sanatos? Vitaminele sustin un mod de viata sanatos Otetul de mere: remediu natural pentru o viata mai sanatoasa! Cat de usor poti avea un stil de viata sanatos Stil de viata sanatos pentru sporirea fertilitatii Vis de mama? O viata sanatoasa Spirulina, o comoara pentru sanatate! Cum sa-ti intaresti sistemul imunitar in primavara cu produse bio Un supliment TOTAL, pentru o viata TOTALA Importanta unui stil de viata sanatos 8 sfaturi pentru o vara sanatoasa Motive pentru o viata activa Stil de viata sanatos pe timpul verii 4 alternative inteligente pentru micul dejun
Cere sfatul medicului ×