Tot ce trebuie sa stii despre astm

Actualizat: 26 Mai 2010
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Astmul bronsic reprezinta o cauza majora a morbiditatii cronice si a mortalitatii in intreaga lume.

Din pacate... astmul bronsic reprezinta una din cele mai raspandite boli cronice, cu un numar estimat de 300 de milioane de persoane afectate la nivel global. Raspandirea acestei boli este in crestere, in special in randul copiilor.

Din fericire... astmul bronsic poate fi tratat intr-un mod eficient si majoritatea pacientilor pot controla foarte bine aceasta boala.

Daca
• ai episoade de respiratie ca un suierat;
• tusesti sau gafai dupa ce urci scarile,astm
• nu poti sa faci sport sau efort fizic pentru ca tusesti sau ramai fara aer,
• simti cateodata o apasare in piept cand esti afara, cand stai langa animale sau langa cineva care fumeaza,
• ai crize de tuse noaptea, in mod repetat, chiar daca nu ai simptome de raceala (stranut, nas infundat, etc.),
• isi pierzi usor rasuflarea cand faci efort fizic,
• racesti frecvent si racelile dureaza mai mult de 10 zile,
poti avea o forma de astm.


Testeaza-ti functia pulmonara!
Masurarea functiei pulmonare este un examen medical usor: dureaza cateva minute, nu doare si nu necesita efort. Iar tu vei putea sa respiri mai bine.

Pentru mai multe informatii accesati www.campanieastm.ro !


Citeste si despre:

Tot ce trebuie sa stii despre tiroida autoimuna Suferi de astm? Iata ce NU trebuie sa faci Ce alimente trebuie sa eviti daca suferi de alergii de sezon Sa cunoastem semnele timpurii ale astmului Informatii esentiale despre sindromul Sjogren Riscurile si cauzele anafilaxiei - cum trebuie sa reactioneze parintii? Sfaturi utile pentru calatorii…exotice! O pacienta cu luxatie congenitala bilaterala de sold si interventii chirurgicale succesive a ales recuperarea in spitalul de recuperare din orasul medical Cum recunosti un medic bun? 6 caracteristici la care sa fii atent Alaptarea Influenta poluarii asupra sanatatii Metode de prevenire ale alergiilor si anafilaxiei Afectiunile oftalmologice - simptome ce pot fi observate de pacient Din ce cauze apar variatii ale glicemiei Exacerbarile astmului Astmul bronsic, cea mai frecventa boala cronica la copiii din tarile industrializate
Cere sfatul medicului ×