Mustarul negru (Brassica nigra)

Mustarul negru este o planta medicinala de cultura, uneori spontana.

Florile sunt de culoare galbena. Fructul creste in pastai, este de dimensiuni reduse are forma sferica, si culoare bruna sau neagra. Gustul este intepator, specific.

In scop fitoterapeutic se utilizeaza semintele (fructele) care vor fi recoltate dimineata sau in zilele noroase, in lunile iulie sau august.

Mustarul contine sinigrozida, glucide, lipide, mucialgii, aminoacizi, substante minerale, vitamine, acizi organici.

Mustarul are proprietati diaforetice, diuretice, emetice, carminative, stomahice.

Semintele se utilizeaza si in alimentatie, ca si condiment.

Uz intern:

- bronsita, boli reumatice, gripa, nevralgii, intoxicatii, greata - sub forma de decoct, infuzie.

Uz extern:

- boli reumatice, guta, nervralgii, cefalee, congestii pulmonare sau cerebrale, degeraturi - sub forma de cataplasma.

Contraindicatii:

- Nu se recomanda consumul de mustar in cazul bolilor circulatorii accentuate, diferite afectiuni cutanate.

Citeste si despre:

Dureri articulare? Recapata-ti LYBERtatea de miscare cu un masaj incalzitor

Postul negru - beneficii pentru sanatate

Antracoza sau plamanul negru - pneumoconioza minereului de carbune

Ce nu stiati despre piperul negru

Ceaiul negru

Care sunt efectele expunerii la mucegaiul negru?

Curcuminul si piperul negru: un duo imbatabil pentru sanatatea intregului organism

Revino-ti dupa sarbatori

Ulcerul peptic: combinatii terapeutice eficiente

Hirsutismul – pilozitatea excesiva la femei