VACCIN DIFTERO-TETANIC PENTRU ADULTI (dT), fiole

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

CompozitieO doza vaccinala este de 0,5 ml si contine 2,5 Lf anatoxina difterica, 5 U.B. anatoxina tetanica, 2,5 mg fosfat de aluminiu.

Actiune teraputicaVaccinul combinat diftero-tetanic adsorbit (V.C.D.T.) este un vaccin asociat care contine anatoxinele difterica si tetanica purificate si adsorbite pe fosfat de aluminiu

IndicatiiVaccinul diftero-tetanic pentru adulti (dT) este destinat rapelurilor diftero-tetanice la adulti si eventual la adolescenti, conform dispozitiilor M.S. Poate fi utilizat si in tratamentul profilactic al plagilor tetanigene.

Doze si mod de administrareRapelurile cu vaccinul diftero-tetanic pentru adulti (dT) se efectueaza printr-o singura inoculare la adulti si eventual la adolescenti, inclusiv in plagi tetanigene. Se inoculeaza 0,5 ml, pe cale strict intramusculara, in portiunea latero-externa a coapsei (la intalnirea treimii superioare cu treimea mijlocie). Pentru a evita formarea de noduli sau alte reactii nedorite, se utilizeaza ace de 5-7 cm. Produsul se inoculeaza cu alt ac decat cel utilizat pentru extragerea vaccinului, dupa agitarea prealabila a fiolei. Nu se utilizeaza fiolele care nu se omogenizeaza.

Contraindicatii
Antecedente importante de anafilaxie sau reactii anafilactoide la constituentele vaccinului; antecedente neurologice (encefalita sau afectiuni convulsive); boli acute cu evolutie moderata sau severa, cu sau fara febra; boli cronice evolutive.

Masuri de precautie
Piodermite, eczeme; convalescenta bolilor; alte antecedente anafilactice. Medicul curant stabileste contraindicatiile, precautiile si perioada de vaccinare.

Reactii adverse
Rare reactii dureroase locale; stari febrile moderate la 24-48 ore dupa injectie. Aceste fenomene secundare pot aparea in cazul nerespectarii stricte a modului de administrare.

Citeste si despre:

Vaccinuri necesare pentru adulti Sfaturi nutritionale pentru adulti in perioada Covid 19 Cand trebuie facut vaccinul antigripal? Efectele secundare ale vaccinului Covid-19 la copii si adolescenti Pericole nestiute pentru sanatate atunci cand mergi la piscina Ingrijire si sprijin pentru persoanele dragi care sufera de hipoacuzie Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Ce nu stiati despre lapte Cum sa renuntati la obiceiul de a manca sarat Infectiile cu transmitere sexuala pot fi tinute sub CONTROL Influenta marii asupra organismului Cum pot fi depasite singuratatea si depresia de Sarbatori?
Cere sfatul medicului ×