VACCIN DIFTERO-TETANIC PENTRU ADULTI (dT), fiole

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 14 Noiembrie 2018

CompozitieO doza vaccinala este de 0,5 ml si contine 2,5 Lf anatoxina difterica, 5 U.B. anatoxina tetanica, 2,5 mg fosfat de aluminiu.

Actiune teraputicaVaccinul combinat diftero-tetanic adsorbit (V.C.D.T.) este un vaccin asociat care contine anatoxinele difterica si tetanica purificate si adsorbite pe fosfat de aluminiu

IndicatiiVaccinul diftero-tetanic pentru adulti (dT) este destinat rapelurilor diftero-tetanice la adulti si eventual la adolescenti, conform dispozitiilor M.S. Poate fi utilizat si in tratamentul profilactic al plagilor tetanigene.

Doze si mod de administrareRapelurile cu vaccinul diftero-tetanic pentru adulti (dT) se efectueaza printr-o singura inoculare la adulti si eventual la adolescenti, inclusiv in plagi tetanigene. Se inoculeaza 0,5 ml, pe cale strict intramusculara, in portiunea latero-externa a coapsei (la intalnirea treimii superioare cu treimea mijlocie). Pentru a evita formarea de noduli sau alte reactii nedorite, se utilizeaza ace de 5-7 cm. Produsul se inoculeaza cu alt ac decat cel utilizat pentru extragerea vaccinului, dupa agitarea prealabila a fiolei. Nu se utilizeaza fiolele care nu se omogenizeaza.

Contraindicatii
Antecedente importante de anafilaxie sau reactii anafilactoide la constituentele vaccinului; antecedente neurologice (encefalita sau afectiuni convulsive); boli acute cu evolutie moderata sau severa, cu sau fara febra; boli cronice evolutive.

Masuri de precautie
Piodermite, eczeme; convalescenta bolilor; alte antecedente anafilactice. Medicul curant stabileste contraindicatiile, precautiile si perioada de vaccinare.

Reactii adverse
Rare reactii dureroase locale; stari febrile moderate la 24-48 ore dupa injectie. Aceste fenomene secundare pot aparea in cazul nerespectarii stricte a modului de administrare.

Citeste si despre:

Vaccinuri necesare pentru adulti

Cand trebuie facut vaccinul antigripal?

Cosmetice de vara pentru cei mici

Colostrul, 'miracolul naturii', pentru sanatatea ta

Pericole nestiute pentru sanatate atunci cand mergi la piscina

Centrul de Medicina Functionala si Integrativa Secom isi extinde portofoliul cu un nou serviciu de nutritie functionala

Tu ai grija de sanatatea rinichilor tai?

Cardio-RM-ul, cea mai complexa investigatie dedicata inimii si aplicatiile sale pentru pacientii din Romania

Peritonite acute difuze

Ce nu stiati despre lapte

Cum sa renuntati la obiceiul de a manca sarat

Infectiile cu transmitere sexuala pot fi tinute sub CONTROL

Influenta marii asupra organismului