Terbinafina Actavis crema

Prospect

Publicat: 24 Noiembrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Doze si mod de administrare
Adulti si adolescenti
In cazul in care tubul este sigilat, strapungeti sigiliul folosindu-va de varful ascutit de la nivelul capacului.
- curatati si uscati zona de piele afectata si zonele adiacente, apoi spalati-va pe maini;
- deschideti tubul si puneti pe deget o cantitate mica de crema;
- puneti la loc capacul tubului;
- aplicati destula crema intr-un strat subtire pe zona afectata si pe zona adiacenta acesteia;
- frecati usor zona pe care ati aplicat crema;
- spalati-va pe maini dupa ce ati atins zona de piele infectata astfel incat sa nu se extinda infectia si in alte zone sau sa transmiteti infectia altcuiva.
Daca efectuati tratamentul unei infectii aparute in zone de plicaturare ale corpului dumneavoastra, puteti acoperi zona pe care ati aplicat crema cu o fasa de tifon, mai ales in timpul noptii. Daca faceti asa, utilizati de fiecare data cand aplicati crema o noua fasa de tifon.
Aplicati Terbinafina Actavis pe zonele infectate dupa cum urmeaza:
- tinea pedis: o administrare pe zi timp de 1 saptamana.
- tinea cruris si tinea corporis: o administrare pe zi timp de 1 saptamana.
- candidoza cutanata: 1-2 administrari pe zi timp de 1-2 saptamani. Aceasta apare la pacienti varstnici sau obezi in zonele de piele plicaturata si umeda, sau la cei cu diabet zaharat. Pentru tratamentul candidozei este necesara o perioada mai lunga de tratament.
- pitiriazis versicolor: 1-2 administrari pe zi timp de 2 saptamani.
Utilizati Terbinafina Actavis conform recomandarilor din acest prospect, chiar daca infectia pare sa se fi vindecat dupa cateva zile. Infectiile par sa se amelioreze dupa cateva zile de tratament, dar pot sa reapara daca medicamentul nu este aplicat cu regularitate sau tratamentul este intrerupt prea devreme.

Copii cu varsta sub 12 ani
Nu utilizati Terbinafina Actavis la copii cu varsta sub 12 ani.

Compozitie
- Substanta activa este clorhidratul de terbinafina. Un gram crema contine clorhidrat de terbinafina 10 mg.
- Celelalte componente sunt: alcool stearilic, alcool cetilic, stearat de sorbitan, palmitat de cetil, miristat de izopropil, alcool benzilic, polisorbat 60, hidroxid de sodiu, apa purificata.
Prezentare
Terbinafina Actavis se prezinta sub forma de crema de culoare alba sau aproape alba si este ambalat in cutii cu un tub din Al a 15, respectiv 30 g crema.

Actiune
Terbinafina Actavis este un medicament antifungic care actioneaza prin distrugerea fungilor ce determina afectiuni ale pielii. terbinafina Actavis este utilizat in tratamentul: tinea pedis, tinea cruris si tinea corporis. De asemenea, este utilizat in tratamentul infectiilor pielii cu levuri cum sunt: candidoza si pitiriazis versicolor. Tinea pedis apare doar la nivelul piciorului (de obicei ambele picioare sunt afectate, dar nu intotdeauna), adesea intre degete. De asemenea, poate sa apara si la nivelul scobiturii gleznei, talpa sau in alte zone ale piciorului. Formele cele mai frecvente sunt caracterizate prin producerea de fisuri sau descuamari ale pielii, dar si prin aparitia unor umflaturi usoare, vezicule sau ulcere supurate. Va rugam sa va adresati medicului daca aveti o infectie fungica a unghiei (ciuperca in si sub unghie), cu decolorarea unghiilor si modificari ale structurii acestora (ingrosate, friabile), deoarece Terbinafina Actavis nu este indicat in tratamentul acestor infectii. in tratamentul infectiilor fungice ale unghiilor trebuie utilizate comprimatele care contin terbinafina si care pot fi obtinute doar cu prescriptie medicala.
Tinea cruris apare pe zonele corpului unde pielea este plicaturata, in special daca sunt umede. Aceste zone sunt: la nivelul regiunii inghinale si al fetei interne a coapselor, afectarea fiind, de obicei, bilaterala, dar frecvent, o zona este mai afectata decat cealalta. Infectia se poate extinde in zonele dintre picioare, catre fese, sau in sus, catre abdomenul superior. Infectia poate sa apara si la nivelul pliului sanilor, axilei sau al altor zone de plicaturare. Eruptia aparuta pe piele are margine neteda si poate sa prezinte vezicule. Determina mancarimi.
Tinea corporis poate sa apara in orice zona a corpului, dar mai frecvent la nivelul capului, gatului, fetei sau bratelor. Aspectul sau este, de obicei sub forma de zone circulare de eruptie eritematoasa, dar de asemenea poate sa se prezinte sub forma de zone de descuamare si determina mancarimi. Candidoza cutanata apare, de asemenea, in zonele corpului unde pielea este plicaturata si umeda din cauza transpiratiei (de exemplu sub sani, in axile). De obicei, apare la pacientii varstnici sau obezi sau la cei cu diabet zaharat. Determina inrosirea pielii, mancarimi si descuamari. Pitiriazis versicolor apare la nivelul pielii sub forma de zone de descuamare care devin pete albe datorita pierderii pigmentului cutanat. Petele sunt cel mai evidente in timpul verii in timp ce zonele de piele inconjuratoare se bronzeaza. Infectia apare, de obicei, la nivelul trunchiului, gatului, bratelor si poate sa reapara dupa cateva luni, mai ales in conditii de vreme calda si transpiratie abundenta. Daca nu sunteti sigur in legatura cu cauza infectiei dumneavoastra, va rugam sa discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul inainte de a utiliza crema, acestia putand sa va ofere recomandarile de rigoare.

Contraindicatii
Nu utilizati Terbinafina Actavis
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la clorhidratul de terbinafina sau la oricare dintre celelalte componente ale Terbinafina Actavis.
Aveti grija deosebita cand utilizati Terbinafina Actavis
Terbinafina Actavis este indicat doar pentru uz extern. Nu trebuie sa-l utilizati in interiorul gurii sau sa-l inghititi. Evitati contactul cremei cu ochii dumneavoastra. Daca, accidental, crema vine in contact cu ochii dumneavoastra, stergeti-o si spalati-va energic ochii cu apa rece din abundenta.
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Nu aplicati alte medicamente pe zonele tratate.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Daca sunteti gravida intrebati-l pe medicul dumneavoastra inainte de a utiliza Terbinafina Actavis. Nu utilizati Terbinafina Actavis in perioada de alaptare, deoarece terbinafina, substanta activa din componenta cremei, este excretata in laptele matern. Sugarii nu trebuie sa vina in contact cu zonele de piele pe care a fost aplicata crema, inclusiv cea de la nivelul sanilor.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Terbinafina Actavis nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje. Informatii importante privind unele componente ale Terbinafina Actavis
Deoarece contine alcool stearilic si alcool cetilic, poate provoca reactii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatita de contact).
Reactii adverse
Ca toate medicamentele, Terbinafina Actavis poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat
Rare (apar la mai putin de 1 din 1000, dar la mai mult de 1 din 10000 de pacienti): mancarimi, eruptii pe piele, eruptii buloase si urticarie, care determina intreruperea tratamentului.
Foarte rare (apar Ia mai putin de 1 din 10000 de pacienti): la locul aplicarii, pot sa apara inrosirea pielii, senzatie de arsura, iritatie, caz in care, rar, se indica intreruperea tratamentului.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
S. C. Actavis S.R.L.
Bulevardul Ion Mihalache, nr. 11
cod 011171, sector 1, Bucuresti, Romania
Producatorul
Next Pharma (Pharbil Waltrop GmbH)
Im Wirrigen 25 D-45731 Waltrop, Germania
Acest prospect a fost aprobat in Mai 2008.

Citeste si despre:

Cremele de la A la Z Pericolele utilizarii cremelor de protectie solara Cum alegi crema de protectie solara potrivita Cremele BB si rolul lor in ritualul de infrumusetare 5 secrete despre cremele antirid pe care trebuie sa le cunoasteti Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esențiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Cum sa gasiti crema hidratanta potrivita Noile recomandari pentru utilizarea cremelor de protectie solara. Ce nu am stiut pana acum Impactul radiatiilor ultraviolete. Cum alegem si folosim corect cremele de protectie solara Crema de protectie solara - cum o alegem pe cea potrivita Ingrijirea pielii bebelusului: esentialul despre creme, pudre, sapunuri
Cere sfatul medicului ×