TEARS NATURALE FREE, solutie oftalmica

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Tears Naturale Free este un lubrifiant oftalmic fara conservant. Este astfel formulat pentru a evita iritatia produsa de conservante in cazul altor tipuri de lacrimi artificiale. Tears Naturale Free contine: substante active: Duasorb - sistem polimeric solubil in apa ce contine dextran 70 0,1% si hidroxipropil metilceluloza 2910 0,3%. substante inactive: Borat de sodiu, clorura de potasiu, clorura de sodiu, apa purificata. Poate contine acid clorhidric si/sau hidroxid de sodiu pentru corectarea pH-ului.

Indicatii
Pentru ameliorarea disconfortului produs de iritatii minore ale ochiului sau de expunerea la vant sau soare. Simptomele ochiului uscat pot fi tratate cu succes cu Tears Naturale Free; preparatul inlocuieste componentele filmului lacrimal, calmand ochiul iritat. Atentie: daca apar dureri oculare, modificari ale vederii, roseata persistenta sau iritatie oculara, sau daca starea se inrautateste sau persista mai mult de 72 ore, se intrerupe tratamentul si se consulta medicul. Daca solutia isi schimba culoarea sau devine tulbure, nu se mai foloseste. Pentru a evita contaminarea, nu se atinge varful flaconului de suprafete. Nu se foloseste acelasi flacon de doua ori. Odata deschis, se utilizeaza continutul iar restul se arunca. A nu se lasa la indemana copiilor. In caz de ingestie accidental se va solicita asistenta medicala competenta.

Doze si mod de administrare
Se instileaza 1-2 picaturi in ochiul afectat, ori de cate ori este necesar. A nu se atinge varful unidozei de ochi.

Conditii de pastrare: a se pastra la temperatura camerei.

Forma de prezentare: lubrifiantul oftalmic Tears Naturale Free este prezentat in flacoane de unica folosinta de 0,6 ml, cate 32 flacoane intr-o cutie.

Citeste si despre:

6 reguli importante pentru igiena intima a femeilor Cum sa ne protejam ochii in sezonul alergiilor Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Ambliopia Top 5 lucruri esențiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Infectii Urinare Dese? Cum poti sa-ti calculezi riscul unei noi infectii urinare Orjeletul si Salazionul Conjunctivita - cauze, simptome, tratament Beneficii si efecte adverse ale uleiului de ricin Alergiile cauzate de animalele de companie Care sunt afectiunile pentru care se recomanda tratament homeopat
Cere sfatul medicului ×