RINOSIN, gel nazal

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
gel nazal continand clorhidrat de nafazolina 0,125 g, maleat de clorfeniramina 0,5 g si excipienti: clorhidrat de nafazolina, maleat de clorfeniramina, sorbat de sodiu, sorbitol solutie 70%, hidroxietilceluloza, acid citric monohidrat, fosfat disodic anhidru, metilparaben, propilenglicol, apa distilata.

Indicatii
Tratamentul simptomatic, local, al congestiei rino-faringiene in infectiile acute ale cailor respiratorii superioare, rinite alergice.

Doze si mod de administrare
In aplicatii nazale: se introduce in fiecare nara o cantitate mica de gel, de 2-3 ori pe zi.

Contraindicatii
Alergie la unul din componentii produsului, rinite atrofice, hipertensiune arteriala, glaucom, copii cu varsta sub 7 ani.

Masuri de precautie
Aplicarea frecventa determina reducerea eficacitatii ( a nu se administra mai mult de 3 ori pe zi); folosirea abuziva indelungata poate fi cauza de rinita atrofica. la copii mici nafazolina poate provoca fenomene de deprimare centrala - produsul este contraindicat. La pacientii cu ateroscleroza, cardiopatie ischemica, hipertiroidie, produsul se va administra numai la recomandarea medicului. Sarcina si alaptare: administrarea produsului se va face numai la recomandarea medicului. Capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje: produsul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Reactii adverse
Pot sa apara fenomene de iritatie locala, senzatie de arsura, furnicaturi.

Citeste si despre:

Zincul si rolul sau in organismul uman Informatii utile despre biopsia polipilor nazali Tratarea congestiei nazale si a presiunii sinusurilor Primul ajutor in cazul epistaxisului (sangerarea nazala) Congestia nazala Infectii Urinare Dese? Cum poti sa-ti calculezi riscul unei noi infectii urinare Top 5 lucruri esențiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Cancerul nazal Fractura nazala Polipii nazali Epistaxisul - sangerarea nazala 10 solutii eficiente pentru combaterea congestiei nazale
Cere sfatul medicului ×